Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Farklı mesleklerde olmak üzere sözleşmeli personel alımları 2023 yılı için geçerli olacak. 2023 yılında göreve başlayacak olan adaylar için detaylar paylaşıldı. 17 Aralık 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Sözleşmeli personel alımı ilanına göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak 4/B kapsamında istihdam edilmek üzere Bakanlığın Merkez ve Taşra teşkilatına olmak üzere 224 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Lise, Ön Lisans ve Lisans Kontenjan Dağılımı:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yayımladığı sözleşmeli personel alımı ilanına göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden Kamu personeli alımı gerçekleştirilecektir. Mezuniyete Göre kontenjanlar şöyledir:

Lise Mezunu Kadrolar:

Lise mezunu Destek Personeli ve Teknisyen alımı yapılacak. Buna göre,

  • 2 Aşçı Yardımcısı,
  • 12 Garson,
  • 5 Bahçıvan
  • 1 Boyacı
  • 2 Sıhhi Tesisatçı
  • 4 Kaloriferci,
  • 71 Temizlik Görevlisi,
  • 4 Mutfak Görevlisi,
  • 1 Elektrik Teknisyeni,

Ön Lisans Mezunu Kadrolar:

  • 45 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 16 Büro Personeli ( Adalet, Muhasebe ve Bilgisayar ),
  • 4 Aşçı,
  • 6 Tekniker ( Kimya, İnşaat, Makine, Bilgisayar, Harita ve Kadastro )

Lisans Mezunu Kadrolar:

  • 40 Mühendis ( Çevre, Bilgisayar, Endüstri, Harita, Jeoloji, Gıda, inşaat, Elektrik, Gemi İnşaat ve Gemi İnşaat Makineleri, Makine, Kimya )

24 İl Listesi Nedir?

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Merkez teşkilatı Ankara ve bunun dışında 24 il taşra teşkilatı olan

- Adana,

- Ankara,

- Antalya,

- Balıkesir,

- Bartın,

- Bolu,

- Bursa,

- Çanakkale,

- Diyarbakır,

- Edirne,

- Hatay,

- Samsun,

- İstanbul,

- İzmir,

- Kastamonu,

- Kırklareli,

- Mersin,

- Muğla,

- Ordu,

- Sakarya,

- Sinop,

- Tekirdağ,

- Trabzon,

- Zonguldak

olmak üzere toplamda 224 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan personel alımı ilanı ile adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Ayrıca, Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarılmamış olmak gereklidir.

KPSS Taban Puan Şartı Yok!

Söz konusu alımlarda 2022 yılı KPSS puanı kullanılacaktır. Bu kapsamda adaylardan 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmak gereklidir.

Mülakat Yapılmayacak!

KPSS Taban puanı şartı olmaksızın personel alımı yapılacak. Bu kapsamda Başvuru değerlendirmesi KPSS puanı esas alınmak üzere yapılacak olup en yüksek puanına en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacaktır.

Başvuru Süreci Başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sözleşmeli 224 personel alımı için başvurular başladı. İlanın 17 Aralık 2022 tarihi ile yayımlanmasından sonra 15 gün içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece İnternet'ten yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 17 - 31 Aralık 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ BURADA

BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU! GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Mesleğine Göre Özel Başvuru Şartları Nedir?