Türk Patent ve Marka Kurumu sözleşmeli persone alımı ilanı yayımlandı. Resmi gazetede 16 Ocak 2023 tarihi ile gelmiş olan ilana göre Türk Patent ve Marka Kurumu bünyesine sözleşmeli çözümleyici alımı yapacak. Alımlar 2022 yılı KPSS puanı ile gerçekleştirilecektir. Peki adaylardan aranan diğer şartlar nelerdir? Nasıl başvuuru yapılır?

Başvuru Şartları nedir?

Türk Patent ve Marka Kurumu 3 Çözümleyici alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" gibi nitelikler aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Çözümleyici alımı için adaylardan KPSS ve YDS Şartı aranacak.

Ayrıca Üniversitelerin en az 4 (dört) yıl süre ile eğitim veren; Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar ve Enformatik, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Enformasyon Teknolojileri, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği bölümlerinin birinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

2022 yılında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde en az 60 puan almış olmak ve Yabancı dil sınaıvndan puan almış olmak şartı aranacak. 

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Türk Patent ve Marka Kurumu sözleşmeli personel alımı başvuruları 23 Ocak 2023 tarihi ile başlayacak olup en geç 6 Şubat 2023 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını sadece kariyer kapısı üzerinden gerçekleştirebilecekler.

İLANIN TAM METNİ BURADA