Ticaret Bakanlığı 2022 yılı için 2500 Sözleşmeli personel alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Personel alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Personel Alımı yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı Personel alımını bekleyen adaylara müjde. Başvuru süreci az önce başladı. Adaylar aşağıdaki bilgileri kullanarak başvuru yapabilecekler. 

2500 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

Bakanlık yayımladığı memur personel alımı ilanına göre 2500 kişilik kadro ile farklı alanlarda personel alacak. Alımlar KPSS puan Değerledirmesi, Sözlü sınav ve / veya Uygulamalı sınav ile yapılacak. Bakanlık yayImladığı ilana göre aşağıdaki kadrolarda sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Buna göre alımlarda,

Gümrük Muhafaza Memuru alımı için hem Uygulamalı ve sonrasında sözlü sınav yapılacak. Uygulamalı ve sözlü sınav detaylarına aşağıdaki bağlantIdan ulaşabilirsiniz.

Muayene Memuru alımı için sadece sözlü sınav yapılacak.

Büro Personeli alımı için ise sadece KPSS Puan suralaması yapılacaktır.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/ticaret-bakanligi-1300-gumruk-muhafaza-memuru-fy-parkur-kadin-erkek-h41552.html

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Adayların öncelikle tüm pozisyonlar için 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları sağlıyor olmaları gereklidir. Özel olarak ise,

2022 yılında yapılan KPSS'den Lisans için P3 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

Yaş Şartı olarak. Muayene memuru için 35 ve Muhafaza Memuru alımı için 30 yaşından büyük olmamak gereklidir. Büro personeli alımı için ise yaş şartı aranmayacaktır.

Eğitim şartı ve diğer şartlar hakkında detaylı Bilgiye pozisyonuna göre şartları inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı 200 Muayene Memuru Alımı İlanı 2022

Ticaret Bakanlığı 1300 Gümrük Muhafaza Memuru Alımı İlanı 2022

Ticaret Bakanlığı 1000 Büro Personeli Alımı

Başvuru Ekranı Açıldı!

Baklanlık 2500 personel alımı başvurusu az önce başladı. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden gerçekleştirebilecekler. 

Başvuru Tarihleri: 21 - 30 Kasım 2022

Adım Adım Başvuru Yolu!

BAŞVURU EKRANI: https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

1. ADIM: Adayların öncelikle yukarıdaki başvuru ekranına tıklamaları gereklidir. İlgili ekranda e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapınız.

2. ADIM: Aşağıdaki ekranda olduğu gibi bir ekran karşınıza gelecek ve ilgili ekranda " Yeni Başvuru " seçeneğini seçerek adımı ilerleyeceksiniz.

3. ADIM:

Sonrasında ise gelecek ekranda da yine " Bşvur " seçeneğine tıklayarak ilanın detaylarını göreceksiniz. İlanı tekrar inceledikten sonra en alt kısımda bulunan " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " seçeneğine tıklayarak adımı ilerletebilirsiniz.

4. ADIM: Karşımıza başvuru yapacağımız kontenjan gelecektir. Buradan da Başvuru yapabileceğiniz pozisyonun seçerek " Devam Et " diyoruz. Artık bundan snraki adımlarda kişisel bilgilerinizi doldurarak başvuruları gerçekleştirebilirsiniz.

Hangi İllere Başvuru Yapılacak? Şehir Seçilecek Mi?

Ticaret Bakanlığından daha önce de gelen duyuru ile herhangi bir şehir seçimi yapılmayacaktır. Yerleştirmesi yapılan ve sözlü sınavda başarılı olup atanmaya hak kazanan adayların görev yerleri Ticaret Bakanlığı Merkez Birimleri ve Taşra Teşkilatının bulunduğu iller arasından elektronik kura çekim işlemi ile belirlenecektir.

Yerleştirmesi yapılan ve sözlü sınavı kazanan adaylardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınav ve yerleştirmeleri geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacak; atamaları yapılmış ise iptal edilecek, bu kişiler bundan sonra açılacak olan sınavlara katılamayacak ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu şekilde Bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise, ayrıca durumları çalıştıkları kurumlara da bildirilecektir.

İLAN HAKKINDA GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇNİ BİZİ TAKİP EDİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim