Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Demetçiliği Kurumundan personel alımı ilanı geldi.

Resmi Gazete'nin 20 haziran 2022 tarihli yayımladığı personel alımı ilanlarına göre Türkiye Büyük Millet Meclisi kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) bünyesine lise mezunu adaylar içerisinden sözlemeli personel alımı yapılacağını bildirdi. Bu doğrultuda 657 Sayılı Devlet  memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında KPSS Puanı esas alınmak üzere sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Personel Alımı Kotenjan Bilgisi Nedir?

TBMM 4 kişilik personel kadrosu ile Teknisyen ve Destek Personeli alımı gerçekleştirecek.

  • 1 Teknisyen (Bilgisayar),
  • 3 Destek Personeli (Şoför),

alınacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Genel Şartlar Nelerdir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumuna personel alımı başvurusu için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. bunun dışında,

Herhangi bir kurumda sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya asklerlik ile ilgisi olmamak, gereklidir.

KPSS En Az 50 Puan Şartı Var!

Söz konusu kadrolara başvuru için adayların KPSS'den puan almış olmaları gereklidir. Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden Şoför Alımı için en az 50 ve Teknisyen alımı için en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Şoför Alımı Özel Şartları: 

Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre en az yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, Şoför olarak en az bir yıl fiilen çalışmış olmak ve bunu SGK Hizmet Dökümü ile belgelendirmek. SRC 2 belgesine sahip olmak, Psikoteknik belgesine sahip olmak

Bilgisayar Teknisyeni Özel Şartları:

Ortaöğretim kurumlarının Bilgisayar, Bilgisayar İşletimi, Bilgisayar İşletimi Teknisyenliği, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Yazılım, Bilgi İşlem alanlarının birinden mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

TMBB kamu Personeli alımı başvurusu için adaylara 20 gün verilmektedir. Bu yönden adaylar başvurularını Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresinden gerçekleştireceklerdir.

Başvuru Tarihleri: 20 Haziran - 8 Temmuz 2022

İLANIN TAM METNİ