Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayımladı. Az Önce 14 kasım 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Personel alımı ilanına göreTapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 426 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacağını ilan etti. Söz konısı ilana göre farklı kadrolarda olmak üzere Sözleşmeli 4/B Personel alımı yapılacak. Alımlar tapu Müdürlükleri ve Kadastro Müdürlüklerine gerçekleştirilecektir. Peki kontenjan dağılımı nedir? Adaylardan hangi şartlar aranacak?

426 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yayımladığı personel alımı ilanına göre 426 kişilik kadro ile,

  • 425 Sözleşmeli Tekniker ( 73 Kadastro Müdürlükleri ve 352 Tapu Müdürlükleri )
  • 1 Sözleşmeli Büro Personeli,

alımı gerçekleştirecektir.

BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR BURADA! SENDE KATIL

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Söz konusu olan ilana göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine alacğaı personel kadrosu için adaylardna genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" gibi şartlar aranacaktırç

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan özel olarak Herhangi bir kamu kurumu veya kuruluşunda sözleşmeli olarak çalışmıyor olmaki Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir.

KPSS Şartı Nedir?

Alımlar Tekniker ve Büro personeli kadrosunda yapılacağından adayların 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından ön lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Mezuniyet Şartı Nedir?

Sözleşmeli Personel alımları Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Buna göre,

Tekniker Alımı için,

  • Tapu Müdürlüklerine başvuru için Ön Lisans eğitimi veren bölümlerinde Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu, Tapu ve Kadastro, Tapu Kadastro bölümlerinden mezun olmuş olmak,
  • Kadastro Müdürlüklerine Başvuru için, Ön lisans eğitimi veren ilgili bölümlerin, Harita, Harita Kadastro, Harita ve Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

Büro Perosneli alımı için ise, Emlak Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi, Gayrimenkıl Yönetimi, Hayrimenkul Yönetimi ve Pazarlama bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

Mülakat Yapılmayacak!

Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra, adayların KPSS (B) grubu puanı esas alınacak ve en yüksek puan alan adaydan başlanarak sıraya konulmak suretiyle, ekli listede belirtilen birimlerin karşılarındaki ilan edilen boş kadrolara asil olarak atanmaya hak kazanan adayların yerleştirmesi yapılacak, asil sayısının iki katı kadar da yedek sayısı belirlenecektir. Puan sıralaması sonucunda puanların eşit olması halinde; doğum tarihi önce olan adaya, doğum tarihi de aynı olması halinde diploma notu yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru Aralı kayında başlayacaktır. Başvurular İnternet üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecek.

Başvuru Tarihleri: 1 - 11 Aralık 2022

Başvuru Adresi:https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ

Yayımlanacak yeni haberlerden her zaman annında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA