Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek amacı ile yayımladığı ilan ile 657 sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında B fırkasına göre sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuru sürecinin başlamasını bekleyen adaylar için az önce başvurular başladı. Adayların haberimizdeki bilgileri inceleyerek ilana ulaşmaları sağlanabilir.

Hangi Kadrolarda Sözleşmeli Personel Almı Yapılacak?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 84 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinden olmak üzere " 51 Hizmetli, 12 Garson, 15 Berber, 1 Büro Personeli ( Hesap Sorumlusu ), 1 Büro Personeli ( Mal Sorumlusu ), 1 Motor Teknisyeni, 1 Elektronik Teknisyeni, 1 İnşaat Teknikeri " kadrolarında personel alımı yapılacaktır.

Şehre Göre Kontenjan ve Kadro Dağılımı Nedir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı başvuruları 16 farklı şehirde bulunan birlilere yapılacak. Buna göre alım yapılacak şehirler " Antalya, İzmir, Samsun, İstanbul, Ankara, Muğla, Mersin, Bartın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Van, Hatay, Aydın, Samsun, Trabzon " olarak açıklanmıştır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gereklidir.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Komutanlık adaylardan özel olarak KPSS, Eğitim, Yaş ve Sağlık şartları arayacak. Buna göre;

KPSS Şartı Nedir?

2922 yılında yapılmış olan KPSS den en az 60 Puan almış olmak gereklidir. Bu kapsamda Lise için P94 ve Ön Lisans için P93 puan türünden puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı Nedir?

Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (29 Mayıs 2005 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğanlar başvurabilir).

Başvuru Süreci Başladı!

Sahil Güvenlik Komutanlığı başvurusu Bugün başladı. Adaylar başvuru esasları kapsamında başvurularını Online olarak yapacak.

Başvuru Tarihleri: 22 - 29 Mayıs 2023

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu

BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA! SENDE BURADAN KATIL

Başvuru Esasları Nelerdir?

Adaylardan, 2’nci maddede yer alan tabloda yer alan bazı pozisyon unvanları için ilave belge yüklenmesi talep edilebilir. Adaylar bu belgelerini de sisteme okunaklı bir şekilde taratarak/fotoğrafını çekerek yükleyeceklerdir. Okunaksız olarak (bulanık/uzak/kırışık/eksik görünen vb.) sisteme yüklenen belge değerlendirmeye alınamayacak ve bu hususta sorumluluk adayın kendisinde olacaktır.

Diplomalarında başvuru yapacakları unvana yönelik olarak istenen kaynak bölümlerin tam isimleri yazmayan, ancak istenen bölümle mezun olduğu bölümün denk olduğunu değerlendiren adaylar ile yurt dışında öğrenim görmüş adaylar; Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) alacakları denklik belgesini de sisteme yükleyecektir.

Daha önce Sahil Güvenlik Komutanlığına başvuran ancak çeşitli nedenlerle başvurusu kabul edilemeyen ya da ataması yapılamayan adayların, önceki başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bu durumda olan adayların bu kılavuz esaslarına göre yeniden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Şehit, vazife malulü ve muharip gazi eş ve çocuklarının anne, baba veya eşinin şehit gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında almış oldukları merkezi sınav (KPSS) puanına aldığı puanın (belirlenen taban puanı almış olmak şartıyla) %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puanları dikkate alınır. Bu belge sisteme yüklenecektir.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Başvuruları uygun görülen adaylar arasından, merkezi sınav notuna göre en yüksek puan alandan başlamak üzere alım yapılacak miktarın 15 katı kadarı aday mülâkat sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Bu kapsamda Mülakat sınavına 1260 aday katılacak.

İLANI DETAYLARI VE BAŞVUR KILAVUZU BURADA