Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelen kılavuza göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda istihdam edilmek üzere en az lise mezunu adaylar içerisinden 84 Sözleşmeli Perosnel Alımı yapılacak.

Bu Kapsamda Sahil Güvenlik Komutanlığı 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun kapsamında istihdam edilmek üzere 84 Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alımlar /B kapsamında Merkez ve taşra teşkilatına gerçekleştirilecek.

84 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine en az lise mezunu ve ön lisans mezunu 8 farklı kontenjanda personel alımı yapacak.

Alım Yapılacak 16 Şehirler Hangileridir?

Antalya,

İzmir,

Samsun,

İstanbul,

Ankara,

Muğla,

Mersin,

Bartın,

Balıkesir,

Bursa,

Çanakkale,

Van,

Hatay,

Aydın,

Samsun,

Trabzon,

Kontenjan Dağılımı Nedir?

  • 51 Hizmetli,
  • 12 Garson,
  • 15 Berber,
  • 1 Büro Personeli ( Hesap Sorumlusu ),
  • 1 Büro Personeli ( Mal Sorumlusu ),
  • 1 Motor Teknisyeni,
  • 1 Elektronik Teknisyeni,
  • 1 İnşaat Teknikeri,

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözleşmeli Perosnel alımı başvurusu içi adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" gibi nitelikler aranacaktır.

KPSS 60 Puan Şartı Var!

2022 yılında yapulmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için p93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Yaş Şartı Nedir?

Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (29 Mayıs 2005 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğanlar başvurabilir).

Özel Şartlar Nedir?

Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak.

İlan edilen kadro unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.

Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, S.G.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru süreci Mayıs ayı içeriside gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda başvurular sadece Resmi İnternet adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 22 - 29 Mayıs 2023

Başvuru Adresi: Başvuru sonuçları adaylara www.sg.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.

İLANIN TAM METNİ