Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak. 2023 yılı kapsamında yayımlanmış olan Personel alımı ilanına göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 84 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Söz konusu yayımlanmış olan ilana göre başvuru Süreci hafta başı itibari ile başlıyor. Başvuru yapacak adayların bilmesi gerekenler hakkında detayları detayları siz Değerli okurlarımız ile İşin Olsa ekibi olarak paylaşacağız.

Personel Alımı Başvurusu Başlıyor!

Sahil Güvenlik Komutanlığı yayımladığı ilan ile toplamda 84 sözleşmeli personel alacak. Personel alım duyurusu 12 Mayıs 2023 tarihi ile gelmişti. Buna göre adaylara ilk olarak İşin Olsa ekibi olarak paylaşmıştık.

Buna göre başvurular 22 Mayıs 2023 tarihi ile başlayacak olup en geç 29 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmekle birlikte başvurular sadece online olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi İnternet adresi üzerinden yapılacak.

Başvuru Adresi: www.sg.gov.tr

BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU! TIKLA SENDE KATIL

16 Şehir Kontenjan Dağılımı Nedir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı başvuruları 16 farklı şehirde bulunan birlilere yapılacak. Buna göre alım yapılacak şehirler " Antalya, İzmir, Samsun, İstanbul, Ankara, Muğla, Mersin, Bartın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Van, Hatay, Aydın, Samsun, Trabzon " olarak açıklanmıştır. Alımlarlar ise;

  • 51 Hizmetli,
  • 12 Garson,
  • 15 Berber,
  • 1 Büro Personeli ( Hesap Sorumlusu ),
  • 1 Büro Personeli ( Mal Sorumlusu ),
  • 1 Motor Teknisyeni,
  • 1 Elektronik Teknisyeni,
  • 1 İnşaat Teknikeri,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Söz konusu Komutanlık sözleşmeli personel alımı başvuruları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca Özel olarak ise;

  • 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak,
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, S.G.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak.
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak.

şartları aranacaktır. 

Mülakat Yapılacak!

Mülâkat sınavı tarihleri, mülâkat sınavı yeri ve zamanı ile mülâkat sınavı sonuçları adaylara www.sg.gov.tr internet adresinden ilan edilecek ve tebliğ niteliğinde olacaktır. Adaylara ayrıca posta, telefon vb. araçlar ile tebligat yapılmayacaktır. Bu husustaki sorumluluk tamamen adayların kendisine ait olacaktır.

İLANIN TAM METNİ VE MESLEĞE GÖRE ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI BURADA

Editör: TE Bilisim