Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı personel alımı için ilan yayımladı. 29 Ağustos 2022 tarihli yayımlanmış olan personel alımı ilanı ile ÖSYM 2022/2 kapsamında sözleşmeli olarak KPSS ve YDS Puanı ile bilişim personeli alımı yapacak. Öte yandan yapılacak değerlendirme sonucuna göre ise 40 kişilik bir giriş sınavı gerçekleştirilecek. Giriş sınavına katılmak isteyen adayların bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. 

KPSS ile veya KPSS siz Personel Alımı Yapılacak?

ÖSYM Personel alımı için adaylardan KPSS Puanı ve YDS puanı isteyecektir. Ancak KPSS Puanu olmayanlarda başvuru yapabilecekler. 

KPSS Puanı ile yapılan başvurulardan 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve YDS den İngilizce dilinden puan almış olmak gerekiyor.

KPSS siz Personel Alımı için adayların puanı 70 olarak ele alınacak. Ancak değerlendirmelerde KPSS Puanın %70 ve YDS Puanı %0 olarak ele alınacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Genel Nitelikler Nelerdir?

ÖSYM Personel alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeki Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak. 

Ayrıca adayların en az dört yıllık eğitim veren Mühendiskik bölümlerinden mezun veya bunlara denkliği bulunan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gereklidir.

ÖSYM Hangi Kadrlolarda Personel Alımı Yapacak?

  • 1  Kıdemli Çözüm Mimarı,
  • 1 Kıdemli Web Önyüz Geliştirme Uzmanı,
  • 2 Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı,

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

ÖSYM personel alımı başvuruları şahsen veya posta yolu ile gerçekleştirilecek. Buna göre ilana başvurular yayım tarihi ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde gerçekleştirilmesi gereklidir.

Başvuru Tarihleri: 29.08.2022 - 12.09.2022

Başvuru Adresi: ÖSYM Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No: 1 Bilkent/ANKARA

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim