ÖSYM geçtiğimiz gün yayımladığı personel alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli personel alımı yapılacak. Buna göre, ÖSYM aracılığı ile yayımlanmış olan 2022/2 Sözleşmeli personel alımı ilanına göre KPSS Puanı ile veya KPSS Puanı olmaksızın 4 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Başvurular Sona Eriyor!

ÖSYM sözleşmeli personel alımı başvuruları 29 Ağustos 2022 tarihi ile başlamıştı ve en geç 12 Eyllü 2022 tarihine kadar başvuru alınacaktır. Adaylar başvurularını sadece şahen ÖSYM adresine gerçekleştirmektedirler. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/osym-20222-sozlesmeli-personel-alimi-ilani-yayimladi-kpss-ile-h42628.html

ÖSYM 2022/2 Personel Alımı Başvuru Değerlendirmesi?

Başvurular sadece KPSS Puanı ile değerlendirilecek. Kimlerin sınava katılıp katılamıyacağu sadece ÖSYM aracılığı ile Yabancı Dil Sınavı ve Kamu Personeli Seçme sınavından alınan puanlar değerlendirilerek yazılı Ve sözlü sınav yapılacak.

Buna göre KPSS puanı ile yapılan başvurularda KPSS Puanının %70 i ve YDS Puanının %30 u esas alınarak yapılan değerlendirme kullanılacak.

KPS Puanı olmadan yapılan başvurularda ise %70 KPSS Puanı ve %0 YDS Puanı kullanılarak değerlendirilecek.

Hangi Kadrolarda Atama Yapılacak?

  • 1  Kıdemli Çözüm Mimarı,
  • 1 Kıdemli Web Önyüz Geliştirme Uzmanı,
  • 2 Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı

40 Aday Sınava Çağırılacak!

KPSS puanı ile yapılmış olan başvurularda KPSS Puan sıralaması kullanılacak olup en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sılama ile sınavlara 40 aday katılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM Sözleşmeli personel alımı başvuruları 12 Eylül 2022 tarihi ile sona erecek olup sonuçların en geç 20 Eylül 2022 tarihi ile açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim