Tarım ve Orman Bakanlıına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2022 yılı 1833 memur personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular Nisan ayı içerisinde alınması ile birlikte sonuçlar beklenmeye başlandı. 1833 kişilik kadro ile farklı alanlarda memur alımı gerçekleştiriliyor.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Orman genel Müdürlüğü yaptığı açıklamaya göre orman Muhafaza memuru ve Mühendis alımı başvuru sonuçlarını açıkladı. Resmi İnternet adresi üzerinde yapmış olduğu duyuru ile 1500 Orman Muhafaza Memuru ve 283 Mühendis alımı sözlü ve uygulamalı sınava katılcak adaylar belli oldu. 

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı!

Orman Genel Müdürlüğünün 1833 memur personel alımı ilanına başvurular KPSS Puanı ile yapıldı. Bu kapsamda değerlendirmelerde KPSS Puanına göre gerçekleştirilecek. En yüksek KPSS Puanında başlamak üzere en düşük KPSS Puanına kadar sıralama yapılarak. Yapılacak sıralamada kadro sayısının 4 katı aday belirlenerek sözlü ve uygulamalı sırava katılacaklardır.

20 Şehir tercih Hakkı vardı!

OGM yayımladığı ilanda başvruları Türkiye Geneli kapsamında gerçekleştiriyor. Bu kapsamda başvuru sırasında adaylara 20 Şehir tercih hakkı verilmişti.

Kimler Sözlü ve Uygulamalı Sınava Katılacak?

KPSSP3 puanı en yüksek olan adaydan başlayarak yapılacak sıralama sonucu her il için belirlenen pozisyonun 4 katına kadar aday ve son adayla eşit puana sahip adayların olması halinde bunlar da son adayla birlikte sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Her aday tercih sıralaması ve KPSSP3 puanı dikkate alınarak ancak bir ilin sınav listesinde yer alabilecektir.

KPSS Taban Puanlar Açıklandı!

Orman Muhafaza Memuru alımlarında En Düşük KPSS Puanı Amasya'da 65,06407 KPSS Puanı ile alım yapıldı.

Orman Mühendisi Alımı için ise en düşük 70,0128 KPSS Puanı İle Bursa'da alım yapıldı.

Sınav Tarihleri Açıklandı!

Orman Muhafaza memuru alımı sınavları aday listedine göre 16 mayıs 2022 tarihi ile başlayacak ve 27 Mayıs 2022 tarihine kadar farklı tarih ve satlerde devam edecek.

Orman Muhafaza Memuru alımı için ise, 25 Nisan - 12 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacak.

SONUÇLAR BURADA:

Orman Muhafaza Memuru Sonuçları:

EK_1_ORMAN_MUHAFAZA_MEMURU_MÜLAKAT_YERİ_VE_ZAMANI.pdf

Fiziksel Yeterlilik Parkuru İle İlgili Genel Kural Ve Talimatları Kapsayan Video.mp4

ORMAN MUHAFAZA MEMURU İSTATİSTİKSEL VERİ.pdf

Orman Mühendisi Sonuçları:

EK_1_ORMAN_MÜHENDİSİ_MÜLAKAT_YERİ_VE_ZAMANI.pdf

ORMAN MÜHENDİSİ İSTATİSTİKSEL VERİ.pdf