Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü persnel alımı için duyuru yayımladı. Az Önce 20 Aralık 2022 tarihi ile gelmiş olan müjde ile OGM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1482 kişilik kadro ile Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alımlar Türkiye Geneli Taşra teşkilatı ve Bakanlığı Merkez Teşkilatına yapılacak. 

Söz konusu Müjde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından duyuruldu. 2023 yılı Sözleşmeli personel alımı kapsamında yayımlanan duyuru ile sözleşmeli personel alımı yapılacak kontenjanlarda açıklandı. Söz konusu müjde duyurusuna ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/ogm-2023-yili-1613-sozlesmeli-personel-ve-isci-alimi-ilan-ve-h43475.html

Hangi Kadrolarda 1482 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?

Yayımlanmış olan duyuruya göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesine fakrlı alanlarda alım yapacak. Buna göre iş kontenjan dağılımı şöyledir;

- 1128 Orman Muhafaza Memuru,

- 249 Orman Mühendisi,

- 23 Destek Personeli,

- 12 Harita Mühendisi,

- 9 Avukat,

- 9 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

- 6 İnşaat Mühendisi,

- 6 Makina Mühendisi,

- 4 Elektrik Elektronik Mühendisi,

- 3 Tekniker,

- 2 Bilgisayar Mühendisi,

BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMA KATILDI! SEN KADIN ERKEK SAYFAMIZA GEL!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Olacak Mı?

OGM Sözleşmeli personel alımında adaylardan KPSS şartı aranacaktır. Bu kapsamda 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans içni P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 veya 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Buna göre bekletiye göre, 

Mühendis alımları için 70 Taban ve Orman Muhafaza Memuru alımı için ise Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartı bekleniyor.

Kontenjana Göre Özel Şartlar Ne Olacak?

Orman Muhafaza Memuru Şartları:

Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak,

Orman Mühendisi Alımı Eğitim Şartı: 

Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmak.

Mühendis Alımı Şartları:

En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak,

Destek Personeli: 

Ortaöğretim mezunu olmak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartı: 

Ortaöğretim Kurumlarının birinden veya Ön Lisans Programlarının Birinden veya lisans bölümlerinin birinden mezun olmak, 5188 Sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanun gereğinde geçerliliği devam eden özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak

Avukat Alımı Şartı: 

Hukuk fakültesi mezunu olmak.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

OGM Sözleşmeli personel alımında adaylar için ilan 2023 yılında yayımlanacak. OGM'den gelmiş olan duyuruya göre ilan Ocak ayında yayımlanacağı bildirildi.

İLANDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA