Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine istihdam edilmek üzere Bilişim Personeli Alımı yapılacak. Farklı alanlarda yapılacak personel alımına KPSS şartı aranacak. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylardan da başvuru alınacak. Peki KPSS detayı nedir? Başvurular nasıl yapılacak?

MEB Personel Alımı Başvuruları Başladı!

MEB Personel alımı başvuruları başladı. MEB 10 Aralık 2021 tarihinde ilan ettiği duyuruya göre 9 kişilik duyuruya göre farklı alanlarda bilişim personeli alımı yapılacak. Başvurular Bugün ( 20 Aralık 2021 ) itibari ile başlamış olup en geç 24 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru alınacak.

Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda yapacak. Bu kapsamda aşağıdaki bağlantı üzerinden başvuru ekranına ulaşabileceksiniz.

Hangi Kadrolar için Başvuru Alınacak?

KPSS li KPSS siz Personel Alımı Nedir? KPSS Olmadan Nasıl Başvuru Yapılır?

MEB personel alımı için başvurular KPSS Puanı ile ve YDS Puanı ile yapılacak. Bu kapsamda adaylardan 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı ve Yabancı dil sınavından puan almış olmak şartı aranacak.

Değerlendirmelerde KPSS %70 ve YDS %30 olarak kullanılacak.

KPSS puanı olmayan adaylardan da başvuru alınacak ancak değerlendirmelerde 70 puan üzerinden %70 KPSS ve YDS Puanı %0 olarak ele alınacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Ayrıca, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları ve yukarıdaki alanlarda ilgili niteliklere sahip olmaları gereklidir.

BAŞVURU EKRANI VE KILAVUZU