Jandarma Genel Komutanlığı az önce duyurduğu kılavuza göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Söz konusu ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 9 kişilik personel kadrosu ile sözleşmeli bilişim personeli alımı gerçekleştirecek. Alımlar farklı kontenjanlarda gerçekleştirileceğinden Kontenjan dağılımı ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Hangi Kadrolarda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı ilana göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 9 kişilik kadro ile Ankara'da 375 Sayılı KHK ya tabi sözleşmeli bilişim personeli teminine ilişkin kadro ve niteliklere göre;

  • 7 yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 2 Elektronik Haberleşme ve Güvenlik Uzmanı,

alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nedir?

Sözleşmeli personel alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında olmak üzere " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

KPSS ve YDS Detayı Nedir?

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli personel alımı için adaylardan KPSS ve YDS şartı aranacağı açıklandı. Ancak KPSS Puanı olmayan adayların da başvurusu geçerli sayılacaktır. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilan ile Jandarma Genel Komutanlığı KPSS Puanı başvuru yapacaklarda Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan ile başvuru alacak. KPSS olmadan başvuru yapanlardan ise puanı 70 olarak ele alacaktır.

Bu kapsamda başvuru değerlendirmesinde KPSS Puanının %70 i ve YDS puanının %30 u ele alınarak değerlendirme yapılacak. KPSS siz başvurularda YDS puanı 0 olarak ele alınacaktır.

Başvuru Süreci Başladı!

Jandarma Genel Komutanlığı sözlşemeli bilişim personeli alımı başvurusu başladı.Başvurular sadece elektronik ortamda Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başuru Tarihleri: 28 Nisan - 15 Mayıs 2022

Başvuru Adresi: https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris