Sağlık Bakanlığı 2022 yılı Sözleşmeli Personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce resmi gazetede yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre " Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü " bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı ilanı yayımlandı. KPSS puanı ile veya KPSS Puanı olmaksızın sözleşmeli personel alımı yapılacak. Peki Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı kadroları nelerdir? Kimler başvuru yapabilecek?

Sözleşeli Personel Başvuru Kadroları Nelerdir?

Sağlık Bakanlığı bünyesine 17 kişilik kadro ile,

  • Proje Yöneticisi 1 Kişi,
  • Kıdemli Yazılım Uzmanı 4 Kişi,
  • .Net Yazılım Uzmanı 3 Kişi,
  • Kıdemli Yazılım Test Uzmanı 1 Kişi,
  • Kıdemli İş Analisti 3 katına kadar 1 Kişi,
  • İş Analisti 2 katına kadar 1 Kişi,
  • Oracle Veri Tabanı Uzmanı 1 Kişi,
  • PostgreSQL Veri Tabanı Uzmanı 1 Kişi,
  • LINUX Sunucu Uzmanı 1 Kişi,
  • Sistem ve Ağ Güvenliği Uzmanı1 Kişi,
  • Siber Güvenlik Uzmanı1 Kişi,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Sağlık Bakanlığı bilişim personeli alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacaktır.

Başvuru Özel Şartları Nelerdir?

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne yapılacak personel alımları için özel olarak Eğitim, KPSS, YDS gibi nitelikler aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli personel alımında, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

KPSS ve YDS Detayı Nedir? KPSS siz Başvuru Yapılır Mı?

Sağlık bakanlığının personel alımı ilanı için adaylardan KPSS ve YDS şartı aranacak. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylardan da başvuru alınacaktır. Bu kapsamda yayımlanan ilana göre,

KPSS Puanı ile yapılacak başvurularda adayların 2020, 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır. Öte yandan ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak şartı aranacaktır.

KPSS Puanı ile yapılan başvuruların değerlendirilmesinde %70 KPSS ve %30 YDS puanı kullanılacaktır.

KPSS siz yapılan başvurularda ise adayların puanları 70 olarak ele alınarak değerlendirmede %70 KPSS ve %0 YDS puanı kullanılacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde gerçekleştirilecektir. Buna göre adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda olmak üzere kariyer adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

Başvuru Tarihleri: 24/10/2022 - 11/11/2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

85 BİN PERSONEL ALIMINDA GELİŞMELER NEDİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni açıklamalar geliyor. Son durum olarak ilanın onaylandığı ve ÖSYM gönderim aşamasında olduğunun bilgisi geldi. Detaylara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Onayı Verdi!

Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel, İşçi, Sekreter Alımı Geliyor! Tüm Gelişmeler Nedir?