Resmi Gazete sözleşmeli personel alımı ilanları yayımlandı. Az Önce Resmi Gazetede yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına göre İki Üniversite bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda Bilişim Personeli alımı yapılacak. Alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS olmaksızın yapılacak. Peki başvuru kontenjan ve şartları nedir? KPSS puan detayları nedir?

İki Üniversite Personel Alımı Kontenjanları:

Söz konusu ilanlar Galatasaray Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi tarafından yayımlandı. Bu kapsamda,

  • Galatasaray Üniversitesi 1 Donanım ve Ağ Destek Sorumlusu,
  • İstanbul Üniversitesi  4 Yazılım Geliştirme Uzmanı,

Başvuru Genel Şartları Nedir?

Başvuru için genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacak.

Eğitim şartı:

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

KPSS Detayı Nedir?

Söz konusu alımlarda 2022 veya 2021 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır. Değerlendirmelerde ise %70 KPSS ve %30 YDS puanı şartı aranacaktır. Bu kapsamda KPSS siz başvurularda ise puan 70 olarak ele alınacak olu %70 KPSS ve %0 YDS punanı değerlendirilecek.

Başvurular ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu iki Üniversitenin perosnel alımı için adaylar başvurularına ilanların yayım tarihi ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde gerçekleştirmeleri gereklidir.

Başvuru Tarihleri: 28 Kasım  - 12 Aralık 2022

Galatasaray Üniversitesi İlanın Tam Metni

İstanbul Üniversitesi  İlanın Tam Metni