İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı ilanı yayımlandı. Bu kapsamda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı Bünyesine istihdam edilmek üzere sözleşmeli olarak Bilişim Personeli Alımı yapılacak. Alımlar farklı kadrolarda olmak üzere 10 kişilik boş kadro ile yapılacak olup kadro dağılımı ve detaylar haberimizde.

KADRO BİLGİLERİ NEDİR?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 10 kişilik boş kadro ile,

  • 1 Kıdemli Veri Tabanı Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Sistem Uzmanı,
  • 3 Kıdemli .Net Uzmanı,
  • 1 Siber Güvenlik Uzmanı,
  • 1 Ağ Uzmanı,
  • 1 Sistem Uzmanı,
  • 1 İş Zekası Uzmanı,

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca Özel olarak Eğitim şartı için, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartı aranacak.

KPSS DETAYI NEDİR?

Adaylardan KPSS ve YDS şartı aranacak. Bu bağlamda, KPSS Puanı ile başvuru yapacak adayların 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. KPSS olmadan başvuru yapacak adaylar için ise puanı 70 olarak ele alınacak olup Değerlendirmelerde YDS puanı 0 olarak sayılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları 26 Temmuz 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 1 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Göç İdaresi Genel Müdürlüğü www.goc.gov.tr internet sitesinde yer alan, ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ