İçişleri Bakanlığı Memur Alımı ve Personel Alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede 3 Nisan 2024 tarihi ile yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 4/B sözleşmeli Personel alımı yapacağını bildirdi. Merkez Teşkilatı ve Taşra Teşkilatına yapılacak personel alımları için Türkiye geneli kontenjan dağılımı yayımlandı. Alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinden KPSS 60 Puan İle Memur Alımı gerçekleştirilecek. Adaylardan aranan başvuru şartları ve kontenjan dağılımını sizlerle paylaşıyoruz.

Mezuniyete Göre 1608 Memur Personel Alımı Kontenjanları Nelerdir?

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatına 96 ve Taşra teşkilatına 1512 memur personel alımı olmak üzere toplamda 1608 sözleşmeli 4/B Personel alımı yapılacak.

Merkez Teşkilatı 96 Personel Alımı Kadroları:

Lise Mezunu: 58 Destek Personeli ( 8 Şoför, 35 Temizlik Personeli, 3 Aşçı, 5 Aşçı Yardımcısı, 2 Kaloriferci, 5 Garson ) 3 Teknisyen ( 1 Sıhhi tesist, 1 Klima, 1 Marangoz )

Ön Lisans Mezunu:   3 Tekniker ( 1 Makine, 1 İnşaat, 1 Elektrik Elektronik ), 2 Büro Personeli

Lisans mezunu:  10 Mühendis ( 1 Elektrik Elektronk, 1 Makine, 2 Bilgisayar, 1 Harita, 2 Yazılım, 3 İnşaat ), 2 Mimar, 11 Arşiv Uzmanı, 7 Avukat,

Taşra Teşkilatı 3303 Memur Personel Alımı Kontenjanları:

Lise Mezunu:  247 Destek Personeli ( 221 Temizlik Görevlisi, 26 Şoför ) 42 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 31 Teknisyen ( 13 Bilgisayar, 18 Elektrik Elektronik ), 

Ön Lisans Mezunu: 4 Tekniker ( 1 Bilgisayar, 3 Elektrik Elektroik ), 450 Çağrı Karşılama Personeli, 436 Büro Personei,

Lisans Mezunu:  5 Mühendis ( 1 Bilgisayar, 1 Elektrik Elektronik, 2 İnşaat, 1 Jeoloji ), 276 Büro Personeli, 10 Programcı, 11 Avukat,

Kimler İçişleri Bakanlığına Başvuru Yapabilecek?

Resmi Gazetede yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak. Bu kapsamda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, KPSS ve Yaş şartları aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak"

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan özel olarak,

Herhangi bir kurum veya kuruluşta sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, Alım yapılacak pozisyonda eğitimini tamamlamış olmak ve belirtilen KPSS Puan şartını sağlıyor olmaları gereklidir.

KPSS Şartı Nedir?

İçişleri Bakanlığı Merkez ve Taşra teşkilatına personel alımı için adaylardan KPSS Şartı arayacak. Bu kapsamda Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. KPSS Geçerlilik yılı 2022 olarak açıklanmıştır.

Pozisyonuna Göre Özel Nitelikler Nelerdir?

Başvurular  Ne Zaman Başlıyor!

İçişleri Bakanlığı 1608 Sözleşmeli personel alımı başvuruları Nisan'da alınacak. Nisan ayında tamamlanacak başvuru süreci için adayların öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Başvurular sadece Elektronik ortamda İçişleri Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 22 - 26 Nisan 2024

Başvuru Adresi: www.icisleri.gov.tr adresinden “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” formuna başvuru yapılacak.

İLANIN TAM METNİ

Kaynak: İşin Olsa