Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022 yılı personel alımı başvurusu başladı. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Yurt Yönetim Personeli alımı için Bakanlık başvurusu başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Taşra Teşkilatı 81 şehirde yurt müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 1200 kişilik boş kadro ile 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 4/B fıkrasına göre Yurt Yönetim personeli istihdam edilecektir. Alımlar KPSSp3 puan türünden olmak üzere yapılacak değerlendirme ile seçim yapılacak.

1200 Yurt Yönetim Personeli Alımı Başvurusu Başladı!

GSB personel alımı ilanını geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Başvuruların başlamasını bekleyen adaylar için Müjde! Beklenen GSB 1200 Yurt Yönetim personeli alımı başvurusu az önce başladı. Sadece İnternet'ten yapılacak başvurular geçerli olacak!

Başvuru İçin DİKKAT!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Yönetim personeli alımı başvurusu sadece 4 gün sürecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adayların çok dikkatli olmaları gereklidir. Başvurularınızı bir an önce gerçekleştirmeniz gereklidir.

Başvuru Başlangıç Tarihi: 10 Ekim 2022 Saat 10:00

Son Başvuru Tarihi: 14 Ekim 2022 Saat 17:00 kadar.

Başvuru Kontenjan Bilgisi Nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Yönetim Personeli alımı 1200 kişilik kadro ile yapılacak. ALımlar 81 şehirde olmak üzere gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 

  • 478 Erkek Yurt Yönetim Personeli,
  • 722 Kadın Yurt Yönetim Personeli,

alımı gerçekleştirilecektir.

3 Farklı Grupta Personel Alınacak!

GSB yayımladığı ilan ile 3 farklı Grupta personel alacak. Bu kapsamda,

1. Grup, Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak şartı ile 210 Erkek ve 335 Kadın aday alınacak.

2. Grup, Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmetler ve turizm ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak şartı ile 210 Erkek ve 335 Kadın aday alınacak.

3. Grup, Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren herhangi bir bölümü ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak şartı ile 58 Erkek ve 52 Kadın aday alınacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Yurt Yönetim personeli alımına başvurularda genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca özel olarak ise,

  • Yukarıda belirtilen Gruplarda lisans mezunu olmak,
  • KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 65 yaşından büyük olmamak,

gibi şartlar aranacak. Detaylı başvuru şartlarına aşağıdaki başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

Başvuru Adımları Nedir?

Adaylar başvuru için öncelikle başvuru ekranına giriş yapmaları gereklidir.

BAŞVURU EKRANI: https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

1. ADIM: Adaylar öncelikle yukarıdaki ekrana e-Devlet şifresi ile giriş yapmaları gereklidir. 

2. ADIM: Yeni Başvuru seçeneği üzerinden başvurunuza başlayabilir ve ilan detaylarını inceleyerek ilgili adımları geçiniz.

Sonrasında ise istenen belgeleri İnternet ortamında sisteme yükleyerek başvurularınızı tamamlayabilirsiniz.

Başvuru İçin İstenen Belgeler:

Adayların başvuru yapılan grup ve il için istenilen aşağıda belirtilen belgeleri (çift taraflı belgeler önlü ve arkalı olarak) sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

1) Son altı ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf,

2) Yükseköğretim kurumlarından mezun olup denkliğe sahip olan adaylar için YÖK’ten alınmış denklik belgesi,

3) Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken kurumlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurdukları ile ilgili önceki kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesi.

BAŞVURU KILAVUZU