Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce resmi Gazetede yayımlanmış olan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı mesleklerde Sözleşmeli 71 personel alımı yapılacağı açıklandı. Alımlar merkez ve Taşra teşkilatında olmak üzere En az Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu personel alımı yapılacak olup kontenjan dağlımı ve adaylardan aranan nitelikleri sizlerle paylaşıyoruz.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

- 6 Avukat,

- 17 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

- 26 Destek Personeli ( Hizmetli ),

- 8 Destek Personeli ( Şoför ),

- 14 Sözleşmeli Tekniker ( 3 Elektrik, 4 İnşaat, 1 İklimlendirme,4 Tesisat, 2 Bilgisayar ),

Başvuru Yapılacak Merkez ve Taşra Teşkilatları:

 Avukat Alımı Kontenjan Dağılımı:

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Kontenjan Dağılımı:

Destek Personeli ( Hizmetli ) Alımı Kontenjan Dağılımı:

Destek Personeli ( Şoför ) Alımı Kontenjan Dağılımı:

Sözleşmeli Tekniker Alımı Kontenjan Dağılımı:

Başvuru İçin Adaylardan Aranacak Şartlar Nelerdir?

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Aranacak!

Adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı Var Mı?

Söz konusu alımlarda adayların yapılan merkezi sınavın Ocak ayı itibari ile yani 1 Ocak 2022 tarihi ile 35 yaşından büyük olmamak gerekmektedir.

Kontenjana Göre Özel Şartlar Nelerdir?

Avukat Alımı: Dört Yıllık eğitim veren Üniversiteleri Hukuk fakültesi mezunu olmak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Ön Lisans programlarının birinden mezun olmak, Süresi geçmemiş olan ÖGG kimlik kartına sahip olmak, 5188 Sayılı Kanuna göre ÖGG şartlarını sağlıyor olmak.

Destek Personeli ( Hizmetli ) Alımı: ortaöğretim kurumlarından mezun olmak.

Destek Personeli ( Şoför ) Alımı: Ön Lisans mezunu olmak, Geçerlilik süresi dolmamış D1 veya D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Sözleşmeli Tekniker Alımı: İlgili alım yapılacak alanda ön lisans mezunu olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda başvurular sadece e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecek.

Başvuru Tarihleri: 13 - 19 Aralık 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ