Gaziantep Üniversitesi personel alımı ilanı yayımlandı. 16 Mart 2023 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Gaziantep Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B fırkası kapsamında sözleşmeli 384 personel alımı yapılacak. Alımlar Gaziantep Üniversitesi Hastanesi ve rektörlüğe gerçekleştirilecek. Mezuniyete Göre Kontenjan dağılımı nedir? Kimler başvuru yapabilecek? Detayları sizlerle haberimizde paylaşıyoruz.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Gaziantep Üniversitesi 384 kişilik kadro ile bünyesine;

Lise Mezunu: 36 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 3 Diğer Sağlık Personeli, 110 Temizlik Personeli, 1 Şoför, 100 Hemşire

Ön Lisans Mezunu: 4 Tekniker, 31 Sağlık Teknikeri, 9 Büro Personeli

Lisans Mezunu: 1 Biyolog, 1 Diğer Sağlık Personeli, 8 Büro Personeli, 80 Hemşire

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Ayrıca Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şarttır. Öte yandan Nöbet usulu çalışmasına herhangi bir engeli bulunmamak gerekmektedir.

KPSS Puan Şartı Nedir?

Adayların 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir.

Yabancı Dil Sınavı Şartıda Var!

Bazı kontenjanlarda adayların YDS den ena z 50 puan İngilizce dilinden almış olmaları gereklidir.

Mesleğe Göre Özel Nitelikler Nelerdir?

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Üniversiteye sözleşmeli personel alımı başvuruları için süreç ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştır. Bu yönde 15 günlük başvuru süresi verilmiş olup başvurular sadece şahsen üniversitenin Personel Daire Başkanlığına gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 16 - 30 Mart 2023

İLANIN TAM METNİ