Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımı başvuruları sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanı ile Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı yapacağını bildirmişti. Alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinde yapılmakta olup başvuru sürecinde sona gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar haberimizdeki bilgileri kullanarak başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Başvurularda Son Güne Gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 65 personel alımı başvuruları 9 Mayıs 2022 tarihi ile başlamıştı ve artık sona eriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımı başvuruları en geç 20 Mayıs 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden yapılmakta olup aşağıdaki bağlantıyı başvuru olarak kullanabilirsiniz.

Alım Yapılacak kadrolar:

  • 10 Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 30 Sözleşmeli Destek Personeli,
  • 5 Sözleşmeli Teknisyen,
  • 20 Sözleşmeli Büro Personeli,

Aynı zamanda adayların belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan KPSS, Yaş, Eğitim şartları aranacak. Bu kapsamda,

- Şoför kadrosu için 35 ve diğer kadrolar için 30 yaşını tamamlamamış olmak,

- Belirtilen kadrolarda Ortaöğretim, Herhangi bir Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak,

-Lise için KPSSp94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

İ,LGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/enerji-bakanligi-65-sozlesmeli-memur-personel-alimi-ilani-lise-h41866.html

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 65 personel alımı başvuruları KPSS Puanı ile alınıyor. Bu kapsamda da başvuru değerlendirmesi KPSS Puanına göre gerçekleştirilecek. Pozisyonuna göre KPSS'den en az yüksek puan almış olan adaylar belirlenerek herhangi bir Mülakat yapılmaksızın KPSS puan sırasına göre atama yapılacak.

Yedek aday olarak ise yine KPSS Puan sırasına göre 130 aday yani kadro sayısının iki katı aday belirtilecektir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Puanı ile yerleşecek adaylar için Asil ve Yedek aday listesi nbekleniyor. Bu kapsamda Bakanlık başvuru sonuç açıklama için herhangi bir tarih belirtmemiş olup sonuçların en geç 5 Haziran 2022 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA