Emniyet Genel Müdürlüğü Personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce EGM Resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan personel alımı ilanın göre Emniyet Genel Müdürlüğü 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Merkez Teşkilatına Hizmetli alımı yapılacaktır. Alımlar sözleşmeli olarak yapılacak olup adaylardan aranan şartlar ve Başvuru bilgisini sizlerle paylaşıyoruz.

Hizmetli Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Emniyet Genel Müdürlüğü Hizmetli alımı yapacak. ALımlar Ankara Merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 7 kişilik kadro ile Sözleşmeli Destek Personeli (Hizmetli) alımı yapılacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

EGm 2023/1 dönem Hizmetli alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Nedir?

2022 yılında yapılan KPSS'den Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Yaş Şartı var!

Yapılacak sınav için 01.01.2023 tarihi itibariyle 25 yaşını tamamlamış ve 40 yaşını tamamlamamış olmak.

Eğitim Şartı:

Herhangi bir ortaöğretim programından mezun olmak.

Sözlü ve Uygulamalı Sınav Yapılacak!

Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olup atanmaya hak kazanan adayların atamalarının yapıldığı birimde Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre sonradan atamaları başka birimlere yapılamamakta olup, başvuruda bulunacak adayların bu hususu göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

EGM Personel alımı için adaylar başvuru şartlarını sağlıyor olmaları gereklidir. Tüm şatları sağlayan adaylar başvurularını Ekim Ayı içerisinde gerçekleştirebilecekler. 

Başvuru Tarihleri: 16 - 20 Ekim 2023

Başvuru Adresi: Emniyet Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı ( https://isealımkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) adresinden yapabilecek.

İLANIN TAM METNİ