Devlet Su İşleri 2023 yılı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Devlet Su İşleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 42 Farklı şehirde olmak üzere Sözleşmeli Büro personeli alımı yapacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere sözleşmeli olarak yapılacak. Peki alım yapılacak şehirler hangilerdir? Başvuru şartları nelerdir?

221 Sözleşmeli Büro Personeli Alımı Yapılacak!

DSİ yayımladığı sözleşmeli personel alımı ilanına göre 2023 yılı kapsamında 221 Sözleşmeli Büro personeli alımı yapılacağını bildirdi. Merkez te Taşra teşkilatında olmak üzere Buna göre alımlar,

  • Muhasebe 69,
  • İşletme 76,
  • Maliye 21,
  • Halkla İlişkiler 5,
  • Büro Yönetimi 10,
  • İnsan Kaynakları 6,
  • Adalet 34,

alanlarında gerçekleştirilecek.

42 Şehir Personel Alımı Listesi:

Devlet Su İşleri bünyesine 42 farklı şehirde sözleşmeli büro personeli istihdam edecek. Alım yapılacak şehirler "  Bursa, Yalova, Eskişehir, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Konya, Konya, Karaman, Aksaray, Ankara, Adana, Osmaniye, Mersin, Samsun, Erzurum, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Şırnak, Edirne, Kırklareli, Mardin, Van, Muş, Hakkari, Isparta, Sivas, Kahramanmaraş, Kilis, Aydın, Trabzon, Giresun, Kastamonu, Zonguldak,  Bartın,  Kars,  Iğdır,  Balıkesir,  Artvin " şeklindedir.

Branşa Göre Kontenjan Dağılımı:

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

DSİ büro personeli alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise KPSS ve Eğitim şartları aranacak.

KPSS Taban Puan Şartı nedir?

2021 - 2022 yılı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. KPSSP93 puan türlerinden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

Alanına Göre Eğitim Şartı:

Büro Personeli Muhasebe: Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme-Muhasebe önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Büro Personeli İşletme: Genel İşletme, İşletme, İşletmecilikİş İdaresi, Ticaret ve Yönetim, Endüstriyel Yönetim, Orta Kademe Yöneticilik, Orta Kademe Yöneticiliği,  Girişimcilik ve Proje Yönetim Asistanlığı, İşletme Organizasyonu ve Çiftlik Yönetimi, İşletme Yönetimi, Yönetim, Sevk ve İdare önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Büro Personeli Maliye : Maliye önlisans programından mezun olmak.

Büro Personeli Halkla İlişkiler : Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim ve Halkla İlişkiler önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Büro Personeli Büro Yönetimi : Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Büro Personeli İnsan Kaynakları : İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Büro Personeli Adalet : Adalet Meslek Eğitimi, Adalet önlisans programından veya Adalet Meslek Yüksek okulundan mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

DSİ sözleşmeli personel alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 11 ocak 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 23 ocak 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile kariyer adresi üzerinden yapılacak. 

İLANIN KILAVUZU VE BAŞVURU EKRANI BURADA: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/dsi-1273-personel-alimi-basvurusu-basladi-en-az-50-kpss-ve-lise-h43661.html