Diyanet İşleri Başkanlığı Personel alımı başvuruları devam ediyor. Daha önce yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Taşra merkez birimlerinde görevlendirmek için ve ilgili birimlerin Temizlik işlemleri için 1971 Temizlik Görevlisi alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak sizlere Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ilanı detaylarını aktaracağız.

Lise Mezunu Personel Alımı Kontenjan Bilgisi:

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine " dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur’an kursları ile Kur’an kursu yurt ve pansiyonları " birimlerinde görevlendirmek üzere lise mezunu 1971 Temizlik Görevlisi alımı gerçekleştirilecek. Buna göre;

  • Kadın 1118 Temizlik Görevlisi,
  • Erkek 853 Temizlik Görevlisi,

alımı gerçekleştirilecektir.

 Temizlik Görevlisi Alımı Başvuru Şatları Ne Olacak?

Diyanet İşleri Temizlik görevlisi alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

- Ortaöğretim kurumlarından (Lise veya dengi okul) mezun olmak,

- Temizlik görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri engelleri bulunmamak.

- 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise seviyesinde P94 puan türünden en az 50 puan almış olmak,

- 18 Yaşını tamamlamış ve 35 Yaşından gün amamış olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Diyanet Temizlik Görevlisi alımı için başvurular ilanın yayım tarihi olan 26 Nisan 2023 tarihi ile başlamış olup Mayıs ayında sona erecektir. Bu yönde en geç 5 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece Diyanet İnternet adresi üzerinden yapılacak başvurular kabul edilecektir.

Temizlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Kamuda görev yapan Temizlik görevlisi maaşları farklılık gösterebilmektedir. Buna göre Kamuda görevli Temizlik görevlisi maaşları 9.137,39 TL den başlamaktadır. Maaş detayları için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/maaslar/2023-kamuda-calisan-temizlik-gorevlisi-maaslari-h28135.html

DİYANET SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLAN DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim