Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapacak. DİB bünyesindeki eksikliği gidermek üzere farklı alanlarda ve kadrolarda olmak üzere 80 sözleşmeli personel almı gerçekleştirecek. Lise ve Ön Lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği ilan için başvuru süreci başlıyor. Peki kimler başvuru yapabilecek? Şartlar nelerdir? İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilan hakkında detayları aktaracağız.

Başuvuru Süreci Başlıyor!

DİB 80 personel alımı ilanı geçtiğimiz gün duyurulmuştu. Bu yönde başvurular haftaya 6 Mart 2023 tarihi ile başlayacak. Başvuru yapacak adayların alanına göre belirtilen nitelikleri sağlıyor olması gereklidir. Başvurular en geç 20 Mart 2023 tarihine kadar alınacak olup başvuru detaylarını sizlerle paylaşacağız.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvurular sadece elektronik ortamda yapılacak. Adayların öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecek. Mezuniyet bilgileri bulunmayan adaylar bilgilerini elektronik ortamda doldurmaları gereklidir. 

Buna göre başvurular başvuru tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır. 

Adaylar sisteme şartlarda istenen belgeleri yüklemeleri gerekmektedir. Ayrıca ilgili alanda özgeçmiş alanında 1000 kelimeyi geçmeyecek bir öz geçmiş yüklemeleri gereklidir.

BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAM! SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

7 Alanda 80 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjanları:

Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez teşkilatındaki eksikliği gidermek üzere 

Lise Mezunu: 48 Temizlik, 6 Bulaşıkçı, 1 Sıhhi Tesisatçı, 2 Bahçe Bakım Elemanı, 1 Marangoz,

Ön Lisans Mezunu: 2 Garson, 20 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Adaylar başvuru yapabilmeleri için öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. 

Ayrıca 50 KPSS Puanı ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek olup, 2022 yılında yapılan sınavdan Lise için P94, Ön Lisans için P93 puan türünden puan almış olmak gereklidir.

Yaş şartı olarak ise 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Kontenjana Göre Özel Nitelikler ve Belgeler:

BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim