Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) 6200 Persone alımı başvurusu devam ediyor. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda istihdam edilmek üzere en az lise mezunu adaylar içerisinden Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuru süreci devam eden ilan için detayları sizlerle paylaşacağız.

Başvuru Süreci Devam Ediyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı 6200 Kişilik personel kadrosu ile " 1300 Kur’an Kursu Öğreticisi, 4600 İmam-Hatip ve 300 Müezzin Kayyım " alımı yapılacak.

Başvurular 26 Aralık 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 6 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece İnternet'ten aşağıdaki adres üzerinden yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabiliyor?

DİB sözleşmeli personel alımına başvuru için adaylardan,

- 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için KPSSP122, Ön Lisans için KPSSP123 ve Lisans mezunları için KPSSP124 puan türünden en az 50 puan almış olmak

- En az Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin A bendindeki şartları sağlıyor olmak,

- Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışmıyor olmak,

şartları aranacaktır.

Elektronik Ortamda Mezuniyet Belgesi Olmayan Adaylar Ne Olacak?

Lise mezunları içerisinden Belgeleri Elektronik ortamda bulunmayan adaylar öncelikle başvurularını İnternet'den ön başvuru olarak gerçekleştireceklerdir. Sonrasında adaylar ön başvurularını onaylatmak için Başvuru tarihleri ve mesai saatleri içerisinde herhangi bir il/ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

KPSS Puanı ile yapılacak başvurularda Adayların KPSS puanları ele alınarak yapılacak sıralama ile kadro sayısının 3 katı aday seçilerek toplamda 18 bin 600 Aday sözlü sınava alınacaktır.

Sözlü Sınav Yapılacak Merkezler Hangi İllerdir!

Sınav sözlü olarak Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Tekirdağ, Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize, Van ve Yozgat illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ ve KONTENJAN DAĞILIMI

BAŞVURU EKRANI: sinav.diyanet.gov.tr