Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere KPSS 23022/10 kapsamında tercih kılavuzu yayımlandı. 88 Mühendis Alımı yapılacak. Adaylardan aranan şartlar ve kılavuz bilgisi haberin devamında.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yayımladığı tercih kılavuzu ile Lisans mezunu personel alacak. Alımlar merkezi tercih kılavuzu ile gerçekleştirilecek olup bu kapsamda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı ilan yayımladı. Peki alım yapılacak şehirler hangisleridir? Hangi Mühendislik gölümlerinden personel alımı yapılacak.

ÖSYM KPSS 2022/10 İle Personel Alımı Duyurusu

KPSS-2022/10: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/10 Tercih Kılavuzuna saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir

Adaylar tercihlerini, 11 – 17 Kasım 2022 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri, 17 Kasım 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2022/10 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı KPSS-2022/10 Tercih Kılavuzu

Hangi Alanda Personel Alımı Yapılacak?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yayımladığı kılavuza ile 7 farklı şehirde görevlendirilmek üzere 88 Çevre Mühendisi alımı yapılacağı bildirildi. Buna göre alımlar,

  • Ağrı 4,
  • Artvin 16,
  • Edirne 32,
  • Hatay 8,
  • Iğdır 4,
  • Kilis 4,
  • Şırnak 20,

Başvuru İçin Adaylardan hangi Şartlar Aranacak?

Bakanlık adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacak.

Çevre Mühendisi Alımı Özel Şartları Nedir?

  • Mühendislik Fakültelerinin Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Sağlık bakımından mühendis olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.
  • Vardiyalı çalışmasına engel bir durumu bulunmamak.
  • KPSS’ye girmiş ve 2022-KPSS Lisans sonuçlarına göre KPSS P3 puanı almış olmak.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM'den gelmiş olan duyuruya göre tercihler 11 Kasım 2022 tarihi ile Başlamış olup en geç 17 kasım 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. tercihler Yukarıdaki nitelik kodları ile yapılacak.

TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim