Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı ilanı yayımladı. Az Önce gelmiş olan 13 Ağustos 2022 tarihli ilana göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez teşkilatı Ankara'da 38 personel alacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B fıkrasına göre farklı alanlarda sözleşmeli Kamu Personeli alımı gerçekleştirecek. Öte yandan adayların Asgari KPSS Taban puan şartını sağlıyor olmaları gerekmektedir.

Başvuru Kontenjan Bilgisi Nedir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 38 kişilik boş kadro ile,

  • 4 Büro Personeli,
  • 18 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 16 Destek Personeli,

kadrolarında sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Bakanlık 38 sözleşmeli personel alımları Merkez Teşkilatına yapılacak. Bu kapsamda genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Özel olarak ise, KPSS, YDS, Eğitim ve yaş şartları aranacaktır.

Genel Şartlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bi suç hükümlülüğü olmamak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

- Eğitim şartı olarak ise en az lise mezunu alım yapılacağından yukarıda belirtilen niteliklerin sağlanıyor olması gerekmektedir.

- Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı için ise, Erkeklerde 170 cm. Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, 5188 sayılı 10 maddesindeki şartları sağlıyor olmak, Vardiyalı olarak çalışabilecek olmak şartları aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlığın Kamu Personeli alımı başvuruları önümüzdeki haftalarda başlayacak olup Eylül ayına kadar devam edecektir. Başvurular sadece Bakanlığın kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecek olup Bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir

Başvuru Tarihleri: 22 Ağustos - 02 Eylül 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim