Kamuya yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Az Önce 26 Temmuz 2022 tarihi ile gelmiş olan personel alımı ilanına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Bakanlık Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü emrinde istihdam edilmek üzere yapılacak sınav sonucuna göre sözleşmeli 5 personel alımı gerçekleştirilecektir. Adaylardan aranan şartlar nelerdir? KPSS detayı nedir?

Sözleşmeli Personel Kontenjan Detayı Nedir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli personel alımları iki farklı Grupta yapılacak. Buna göre alım yapılacak kadrolar Java Kurumsal Mimar, Kıdemli .NET Yazılım Geliştirme Uzmanı, Full-Stack. NET Yazılım Geliştirme Uzmanı, Bilgi Güvenliği Uzmanı kadrolarında personel alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Bilişim Personeli alımı için başvurularda adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. Aynı zamanda Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Mühendislik bölümlerinden mezun olmak şarttır.

Her kadro için belirtilen eğitim ve mesleğinin gerektirdiği şartları sağlıyor olmak gerekmektedir.

KPSS Detayı Nedir?

Sözleşmeli bilişim personeli alımı için KPSS Şartı aranacak. Ancak Öte yandan KPSS Puanı olmayan adaylarında başvuruları alınacak.

KPSS Puanı İle yapılacak başvurularda P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı ile Yabancı Dil Sınavından İngilizce puan türünden puan almış olmak gereklidir. Değerlendirmelerde KPSS % 70 ve YDS %30 olarak puanlandırılacaktır.

KPSS siz yapılacak personel alımlarında ise, KPSS puanı 70 olarak ele alınarak Yabancı dil sınavı %0 olarak değerlendirilecektir.

Başvuru Süreci Başladı!

Bakanlık personel alımı başvuru süreci başladı. Yayım tarihi olan 26 Temmuz 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 12 Ağustos 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim