Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Personel Alımı için ilana çıktı. Kurum bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir. AYK Bilişim sektöründe istihdam edeceği personeller için KPSS şartı ve YDS şartı arayacak. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylardan da başvuru alınacak. KPSS detayı nedir? Hangi Kadrolarda personel alınacak? Şartlar nelerdir?

Alım Yapılacak Kadrolar Hangileridir?

AYK sözleşmeli olarak;

  • 2 adet yazılım geliştirme uzmanı,
  • 1 adet sistem ve ağ uzmanı,

alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

AYK personel alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Öze olarak ise, KPSS, YDS, Eğitim ve meslek şartları aranacak.

Genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel Olarak ise;

YDS Şartı: Alım kadroları için adayların Geçerlilik süresi dolmamış olan Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir.

Eğitim Şartı: En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak.

KPSS Detayı Nedir?

Adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Değerlendirmede %70 KPSS ve %30 YDS puanı kullanılacak.

Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecek olup KPSS puan 70 olarak ele alınacak. Değerlendirmede ise %70 KPSS ve YDS puanı %0 olarak kulanılacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

AYK sözleşmeli personel alımı başvurusu 17 Ekim 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 25 Ekim 2022 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Kurumun resmi İnternet adresi üzerinden doldurulacak başvuru formu ve istenen belgelerle birlikte şahsen yapılacaktır. 

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim