Anayasa Mahkemesi Başkanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi gazetede 29 kasım 2022 tarihi ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Anayasa Mahkemesi Başkanlığı bünyesine istihdam edilmek üzere tam zamanlı çalışma ile sözleşmeli memur alımı gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Yapılacak yazılı ve sözlü sınav ile 3 Mütercim tercüman Alımı gerçekeştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Mütercim Tercüman alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Aranmayacak!

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Memur alımında adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacağı ilanda bildirildi. Bu kapsamda KPSS siz Memur alımı yapılacak olup adaylardan Yabancı dil sınavı şartı aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

Üniversitelerin en az 4 (dört) yıl süre ile eğitim veren; İngilizce Mütercim– Tercümanlık/Çeviribilim bölümleri ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak

Yaş şartı'da Aranacak!

Söz konusu ilan için adaylardan Sınav tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacaktır.

Yabancı Dil Sınavı Şartı:

ÖSYM tarafından Yapılan ve Geçerliliği bitmemiş olan sınavda İngilizce dilinden en az 90 puan almış olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Tercüman alımı için Anayasa Mahkemesi Başkanlığı başvuruları 28 kasım 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 9 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece Kariyer adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ