Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelen ilana göre ASHB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez Teşkilatında istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Bilişim kadrosunda olmak üzere 12 kişi alınacak. Buna göre Sözleşmeli personel alımı kontenjanları belli oldu. Aynı zamanda başvurular KPSS Puanı ile veya KPSS puanı olmaksızın yapılacak.

Başvuru Yapılacak Kontenjanlar Yayımlandı!

ASHB bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 12 Sözleşmeli Bilişim personeli alıyor. Kontenjanlar Bakanlık tarafından duyurulmuş olan kılavuza göre,

  • 1 Siber Güvenlik Takım Lideri,
  • 2 Kıdemli Ağ Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Sistem Uzmanı,
  • 2 Java Kurumsal Mimar,
  • 1 Kıdemli Java Yazılım Uzmanı,
  • 2 Java Yazılım Uzmanı,
  • 1 Front End Yazılım Uzmanı,
  • 2 .Net Yazılım Uzmanı,

Başvuru Genel Şartları Nedir?

Bilişim Personeli Alımı başvurusu için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Adayların özel olarak sözleşmeli Bilişim alanındaki nitelikleri sağlıyor olması gereklidir.

Eğitim Şartı Nedir?

En Az Dört yıllık eğitim veren bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

KPSS'li KPSS siz Personel Alımı Yapılacak!

Bakanlık personel alımı başvuruları için adaylardan KPSS Şartı talep edilecek. Buna göre adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Değerlendirmelerde %70 KPSS ve %30 YDS puanı ele alınacak.

Öte yandan KPSS Puanı olmayan adayladan da başvuru alınacak. KPSS Puanı 70 olarak ele alınacak olup değerlendirmelerde %70 KPSS ve %0 YDS puanı ele alınacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Aile Bakanlığı personel alımı başvuruları sadece İnternet üzerinden gerçekleştirilecek. 

Başvuru Tarihleri: 17 - 31 Ekim 2022

Başvuru Adresi: Sınava katılmak isteyen adaylar, e-Devlet (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/ Kariyer Kapısı) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ BURADA