AFAD Personel alımı gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz aylarda yayımlanmış olan AFAD Personel alımı ilanı içn başvurular Şubat ayında gerçekleştirildi. Bu kapsamda başvuru yapmış olan adayların merak ettiği başvuru sonuçları ve detayları hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağız.

AFAD 70 Personel Alımı Kontenjanları Nelerdir?

  • 25 Temizlik Görevlisi,
  • 4 Şoför, 
  • 19 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 
  • 22 Büro Personeli ( 18 Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve 4 Diğer Lisans programları )

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Başvurular KPSS Puanı ile yapıldığından Değerlendirmelerde KPSS puanı sırasına göre gerçekleştirilecektir. En Yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama gerçekleştirilecektir.

280 Kişi Sınava Katlacak!

AFAD personel alımları Sözlü sınav ile yapılacak. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilan için Adaylardan Taban 60 KPSS Puanı şartı aranmakta olup değerlendirmelerde bu kapsamda kadro sayısının 4 Katı aday belirlenerek 280 kişi sözlü sınava seçilecektir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvuruların 28 Şubat 2023 tarihi ile sona ermesinden sonra sonuçların en geç Mart sonuna kadar bekleniyor. AFAD Tarafından incelenecek başvurular değerlendirildikten sonra AFAD Resmi internet adresinde açıklanacaktır.

KPSS Taban Puan Kaç Olacak?

Başvuru alımlarında Taban KPSS puanı 60 olarak belirlenmiştir. Yapılacak değerlendirmelerde de en düşük 63 Puana kadar düşebilir. Kesin sonuçlar açıklanacaktır.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA