Üniversiteye girişte adayların istedikleri üniversite ve bölüm için kıyasıya ter döktüğü sınav olan YKS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Ülkemizde binlerce aday bir yıl boyunca çalışıp istedikleri puanları almaya çaba sarf etmiş olup açıklanan sonuçlara göre istedikleri bölümü ve üniversiteleri yazmak için tercih işlemlerine başlayacaktır. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre adayların tercih işlemleri yarından itibaren başlıyor olacak. Buna göre adaylar 2019-YKS tercih işlemleri arayüzüne ÖSYM aday işlemleri sayfasından erişip tercihlerini gerçekleştirecektir.

YKS Tercih İşlemleri ve Kılavuz

2019-YKS dönemine ait tercih işlemleri 23 Temmuz 2019 tarihinde başlayacak olup adaylar 23 ile 29 Temmuz 2019 arasına kadar tercih işlemlerini gerçekleştirebilecektir. Buna doğrultuda adaylar ÖSYM aday işlemleri https://ais.osym.gov.tr üzerinden T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile tercihleri kendileri yapacaklardır. Adaylar ÖSYM tarafından açıklanan 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu doğrultusunda bu işlemleri gerçekleştirecek olup ilgili kılavuza ulaşmak için tıklayınız.Bu noktada tercih yapacak olan adayların kılavuzu iyi bir şekilde okuması ve sonrasında işlemleri gerçekleştirmesi önerilmektedir.

YKS Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Binlerce adayın açıklanan puan türüne göre üniversitelere ve bölümlere yerleşmesinde önemli rol oynayan YKS sınavına ilişkin tercihler yarın başlıyor. Bu noktada tercihler yapılırken en çok istenen tercih en üste ve daha sonra istenilen diğer programlar sıra ile alta yazılmalıdır. Öğrencinin içine sinmeyen programlar tercihe dahil edilememelidir. Merkezi sistem ile yerleşen öğrenciler kayıt hakkı kazandıktan sonra düşük bir puanlı başka bölüme kayıt yapamamaktadır. Adayların başarı sırasını da dikkate alarak tercihleri gerçekleştirmesi de tavsiye edilmektedir.

YKS’de bölümlere göre en alt ve en üst başarı sırası için: https://www.isinolsa.com/sinavlar/yksde-bolumlere-gore-en-az-ve-en-ust-basari-sirasi-ve-siralamasi-h27488.html

YKS’de bölümlere göre kontenjan sayısı için: https://www.isinolsa.com/sinavlar/yks-2019-bolumlere-gore-kontenjan-ve-basari-sirasi-h27497.html