Üniversiteye girişte adayların merakla beklediği YKS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Bu doğrultuda üniversiteye girme sırasında tercih aşamasına da gelinmiş oldu. Binlerce adayın yüzlerce üniversite içerisinden puanlarına uygun olarak yapacakları tercihlerde üniversite adayları için bölümlere göre en az ve en üst başarı sırası ile puanları toplamış olmakla birlikte birçok adayın tercihlerinde yardımcı olacak rehber haberin devamında yer alıyor.

Mimarlık, Hukuk, Tıp ve Mühendislikler

YKS’de bu alanlarda tercih yapmayı düşünen adaylar için puan ve başarı sıralaması şöyledir. Devlet üniversitelerinde:

  • Tıp ile ilgili bölümlerde toplam kontenjan 13 bine yakın olmakla birlikte genellikle 19 bin ile 100 bin arasında başarı sırası olanların tercihlerinin kabul edilmesi muhtemeldir.
  • Hukuk ile ilgili bölümleri seçecek olanla için kontenjan 9 bin civarında olmakla birlikte 42 bin ile 100 bin arası başarısı sırası ile alım yapılmaktadır.
  • Eczacılık bölümlerinde ise başarı sırası 28 bin ile 45 arasında yer alıyor.
  • Diş Hekimliği bölümlerinde kontenjan 5 bin olarak açıklanırken başarı sırası 28 bin ile 45 bin arasında olan adaylar kolaylıkla bu bölüme tercih yapabilmektedir.

Bilgisayar mühendisliğinde kontenjan 7 bin olmakla birlikte bin ile 217 bin arasında başarı sırasına sahip olan adaylar bu bölümlere başvuru yapabileceklerdir. İnşaat mühendisliğinde bölümler en az 8 bin başarı sırlaması ile alım yaparken 300 bin başarı sıralamasına kadar alım yapılmaktadır.

Öğretmenliklerde En Az Başarı Sıralaması

Öğretmenlik bölümlerine tercih yapacak adaylar için başarı sıralaması ise şu şekilde yer alıyor. Sınıf öğretmenliği için kontenjan bu sene 4 bin olarak ayrılmış olup 71 bin ile 176 bin başarısı sırası ile üniversiteler alım yapmaktadır. Bunun yanı sıra okul öncesi öğretmenliğinde ise 2 bin ile 42 bin arası başarı sırasına sahip adaylar alınırken İngilizce öğretmenliği için ise 3 bin kontenjan ayrılmış olup dil puan türü ile 2 bin ile 36 bin arasında başarı sırasına sahip üniversite adayları üniversiteler tarafından alınmaktadır. Adayların tercih işlemleri ise 23 ile 29 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Editör: TE Bilisim