Kamu kurumlarına yapılacak olan alımlarda, alım yapan kurumlardan biri de YHGM olup tam adı ile T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yer almaktadır. Sağlık Bakanlığına bağlı olarak görev yapan bu kurum KPSS ile merkezi, sözleşmeli olarak farklı kadrolarda alımlar gerçekleştirmekte olup hemşire, ebe, sağlık teknisyeni, temizlik işçisi, Odyolog,Perfüzyonist,Dil ve Konuşma Terapisti gibi sağlık sektörü kadrolarında personel alımları gerçekleştiriliyor.

YHGM Mevcut Alımlar

YHGM internet sitesinde yer alan duyurularda kurum tarafından “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar bünyesinde görevlendirilmek üzere uzman tabip ve tabip alımı yapılacağı açıklanmıştır. Bu ilana hali hazırda tabip ve uzman tabip unvanındaki kişiler başvuru yapabilmektedir.Kurum tarafından yapılan sözleşmeli sağlık personeli ve işçi alım ilanlarına https://yhgm.saglik.gov.tr/TR,10084/duyurular.html adresinden erişim sağlamanız mümkündür.

2020 Bitmeden YHGM Alımı Olacak Mı?

2020 yılı bitmeden yapılması beklenen kamu kurumu alımları arasında Sağlık Bakanlığı da yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimi haftalarda yapılan açıklamada 18 bin sağlık personelinin alımının yapılacağı ifade edildi. SPP Başkanı Aras Ali’nin yaptığı açıklamada ise sağlık personeli alımına ilişkin kılavuzun hazır olduğu ve bakanlığın talimat vermesi durumunda kılavuzun yayınlanarak personel alımına başlanacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada ise “Kılavuzun ÖSYM 'de olduğu doğru, fakat Sağlık Bakanı tarafındanbekletilmesine dair talimat var. ÖSYM Bakanlığın belirleyeceği tarihe göreilana çıkacak ve bu tarihi Sağlık Bakanı Belirleyecek” ifadeleri yer aldı.

YHGM Hangi Pozisyonlarda Alım Yapacak?

Kurum tarafından 2020 yılı bitmeden yapılması beklenen sağlık personeli alımında Biyolog, Çocuk Gelişimcisi, Dil ve Konuşma Terapisti, Diyetisyen, Ebe, Fizyoterapist, Hemşire, İş ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist), Odyolog, Perfüzyonist, Psikolog, Sağlık Fizikçisi, Sosyal Çalışmacı, Tıbbi Sekreter, İlk ve Acil Yarım Teknisyeni, Doktor gibi çeşitli sağlık personeli kadrolarında alım yapılması bekleniyor. Alıma ilişkin ilanın ise bu yıl bitmeden yakın bir zamanda yayınlanması muhtemel.