27 Aralık 2019 tarihinde Türkiye'nin yerli otomobili Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtıldı. Tanıtım Bilişim Vadisinde gerçekleştirilirken, yerli otomobil görenleri kendine hayran bıraktı. Teknik özellikleri ve 5 farklı rengi yanı sıra sedan ve suv modeli için heyecanlı bekleyiş başladı. Açıklanan tarihe göre 2022 yılında yerli otomobil TOGG yollara çıkacak. Diğer bir gelişme ise TOGG projesi için Bursa ilinde kurulacak olan tesislerde görevlendirilmek üzere çok sayıda personel alımı gerçekleştirileceği açıklandı.

Resmi Gazete'nin 27 Aralık 2019 tarihli sayısında elektrikli otomobil üretim tesislerinin yatırım projesinde devlet desteği sunulacağı ifade edildi. Buna göre 1945 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında 13 yıl süre ile yatırımlar devam edecek. Öngörülen yatırım 22 0000 000 000 Tl olarak açıklandı. Diğer yandan istihdam edilecek personel sayısı ise şu şekilde;

Öngörülen nitelikli personel sayısı 300 olarak ifade edildi. İlave olarak istihdam edilecek personel sayısının 4 Bin 323 olarak kararda açıklandı. Elektrikli otomobil üretiminde 5 ayrı model için yılda 175 bin kapasite üretim öngörüldü.

NİTELİKLİ PERSONELE UYGULANACAK DESTEK;

Nitelikli personel desteği uygulamasında asgari ücretin aylık brüt tutarının en faz 20 katını geçmeyecek şekilde destek sağlanacak. Bu tutar 5 yıl süre ile uygulanabilecek.

 Bursa ilinde açılacak ve faaliyete geçirilecek olan yerli otomobil projesinde alım yapılacak personellerin hangi kadrolarda olacak ve bu alımların nasıl yapılacağı başvuruda aranacak şartların neler olduğu merakla sorulan sorular arasında yer almaktadır. Aşağıdaki link üzerinden açık iş ilanlarına başvuru yapabilrisiniz. Diğer kadrolar için şuanda herhangi bir açıklama bulunmamaktadır. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.

Başvuru adresi https://www.togg.com.tr/content/bize-katil

İŞİN OLSA