Yargıtay Başkanlığı personel alımı yapacak. Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için 657 Sayılı devlet memurları kanununa göre toplamda 38 kişilik boş kadro ile sözleeşmeli kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Buna göre adaylardan 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türü aranacak ve en az lise mezunu olmaları istenecek.

ALIM KADROLARI NEDİR?

Yargıtay Başkanlığı bünyesine 38 kişilik boş kadro ile, Lise mezunu 33 Destek Personeli ( Hizmetli ), lise mezunu 3 Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat), Lisans Mezunu 1 Sözleşmeli Mühendis (İnşaat) ve Lisans mezunu 1 Sözleşmeli Mütercim - Tercüman olmak üzere toplamda 38 kişi alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yargıtay Başkanlığı bünyesine alımını yapacağı pozisyonlar için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddeisndeki şartları taşımaki Herhangi bir Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Hizmetli ve Teknisyen pozisyonları için son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Mühendis ve Mütercim pozisyonları için 40 yaşını doldurmamış olmak, Herhangi bir arşiv kaydı bulunmamak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları içni KPSSp3 puan türünden en az 65 puan ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 19 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 23 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular son başvuru günü en geç 17:00 a kadar (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.