TUSAŞ tarafından kurulacak olan 181 milyon değerindeki yeni fabrika bünyesinde uçak gövdesi yapımında zırh yapımına kadar farklı alanlarda kullanılmak üzere kompozit malzeme üretimi gerçekleştirecek. Kurulacak olan yeni tesiste istihdam edilmek üzere ise 1000 mühendis alımı yapılacağı açıklanmış olup Kahramankazan'da yer alan merkez yerleşkede kurulacak olan tesis için proses mühendisi pozisyonunda farklı alanlardan mühendis istihdam edileceği açıklandı. Buna göre farklı mühendislik alanlarından mezun olan adaylar arasından personel istihdamı yapılacak olup adayların sağlaması gereken şartlar ve alım detayları şu şekildedir.

Makine, Metalürji, Malzeme, Havacılık, Uzay Mühendisliği Mezunları Başvuracak

TUSAŞ tarafından Kahramankazan'da kurulacak olan tesiste istihdam edilmek üzere toplamda 1000 mühendis alımı gerçekleştirilecek olup bu noktada adaylardan makine, metalürji ve malzeme, havacılık veya uzay mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı istenirken aynı zamanda kompozit ve imalat teknolojileri alanında en az 2 sene tecrübe sahibi olmak da aranan bir diğer başvuru şartı olarak yer aldı.

Fabrikada Son Teknoloji Ürünleri Üretilecek

Kurulacak olan 181 milyon değerindeki fabrikada yapay zekaya sahip robot kolları olmak üzere, otonom ve son teknoloji ekipmanlar ile hassas ve hatasız üretim yapması planlanıyor. Fabrikanın tam kapasite ile çalışmaya başlaması ile birlikte bin kişi istihdam edeceği açıklanmış olupburada uçak ve helikopter gibi araçların yapısal parçaları da üretilecek. Aynı zamanda teknolojik üretim yanında yeni ürün tasarımları ve geliştirmeleri de tesisin çıktılarından biri olacak.

İlan Ne Zaman Yayınlanacak?

Tesis için mühendis alımına kurulduğu andan itibaren başlanacak olunduğu belirtilmiş olup burada proses mühendisipozisyonunda çeşitli alanlardan mühendis istihdam edilecek. Mezuniyet şartı aranan bölümler arasında ise makine, metalurji ve malzeme, havacılık veya uzay mühendisliği bölümleri yer alıyor. İlgili ilanın yayınlanacağı adres ve duyurular için aşağıdaki linkten erişim sağlamak mümkündür.

https://www.tai.com.tr/kariyer/acik-pozisyonlar