Türkiye genelinde kamu yada özel firmalara bağlı olarak görev yapan huzur evleri sayısı her geçen gün artıyor. Buna göre Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak görev yapan huzur evlerine Sağlık Bakanlığı tarafından çok sayıda sağlıkçı alımı yapılacağı açıklanmıştı. Alımlar Sağlık Bakanlığı merkezi KPSS tercihleri ile gerçekleşecek.

HUZUREVİ PERSONEL ALIMI;

Huzurevi personel alımı ilanlarından bir kısmı da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR üzerinden yapılacak. Kamu kurumları yanı sıra özel firmlara da çok sayıda istihdamlar gerçekleşecek. Kadrolar şu şekildedir. Hasta ve yaşlı bakım elemanı, hemşire, aşçı, hasta ve yaşlı refakatçisi kadrolarında istihdamlar sağlanacak.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

Ankara, Antalya, Burdur, İstanbul, İzmir illerindeki hasta bakımı teknisyeni, yaşlı bakım elemanı, hemşire alımlarında başvru genel şartları şu şekildedir. 

BAŞVURU ŞARTLARI;

18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Vardiyalı çalışma esaslarına uygun olarak çalışabilmek. Yaşlı bakımevinde daha önce çalışan ve bu konuda sertifika sahibi olmak gerekmektedir. Eğitim şartlarında en az ilkokul mezunu olmak gerekmektedir.

İLANLAR;