Avrupa’nın en prestijli hava yolu taşımacılığı firmalarından bir tanesi olan Türk Hava Yolları firmasına yeni personel alım ilanları açıklandı. İki farklı ilanda Turkish Technic üzerinden alımlar gerçekleştirilecek. Turkish Technic THY A.O. na bağlı bir çalışmaktadır. Buna göre başvuru şartları ise şu şekilde olacaktır.

THY LİSE MEZUNU PERSONEL ALIMI;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları yaş şartında 1 Ocak 1975 yılından sonra doğmuş olmaları istenilmektedir. Diğer yandan en az lise mezunu olmak, askerliğini tamamlamış ya da en az 1 yıl ertelemiş olması gerekli olacaktır. Adli sicil kaydı ile arşiv kaydının olmaması gerekli olacaktır. Adayların öğrenmeye ve çalışmaya yatkın olmaları, vardiyalı çalışmaya uygun olmaları gerekli olacaktır. Sağlık şartlarını taşımaları ve tehlikeli işlerde çalışmaya engel bir sorunun olmaması istenilmektedir. Bu alandaki başvurular 9 Şubat 2020 tarihinde tamamlanacak.

UÇAK BAKIM TEKNİSYENİ ALIMI;

THY A.O'da istihdam edilecek olan personel adaylarının başvuru yapabileceği diğer ilan detayları ise şu şekilde açıklandı. Adaylar vardiyalı çalışabilecekler. Öğrenmeye çalışmaya hevesli olmaları takım çalışmasına yatkın olmaları, birden fazla iş üstlenebilen ve pratik sonuç odalı olmak, vardiyalı çalışabilmek gerekli olacaktır. Başvuru genel şartlarında; T.C. vatandaşı olmaları adli sicilinin temiz olması, sicil kaydının olmaması gerekli olacaktır. Yaş şartında ise 1 Ocak 1991 yılından sonra doğmuş olmaları, erkek adayların askerliğini tamamlamış olması ya da 1 yıl tecilli olması, daha önce THY'den disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olması gerekli olacaktır. Herhangi bir sağlık probleminin olmaması gerekli olacaktır. İş başı eğitim programları boyunca İstanbul ilinde ikamet edebilmeleri istenilmektedir. Bu alandaki başvurularda Lisans bölümlerin; Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinden mezun olanlar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular kariyer portalı üzerinden yapılabilecek. Bunun için son başvuru tarihinden önce http://bit.ly/37WChbB link üzerinden başvurular tamamlanabilecektir.