Türkiye'nin havacılık alanında önemli kurumlarından bir tanesi olan Türk Hava Kurumu pilot yetiştirmek için kurulan THK Üniversitesinde Dünyanın pek çok ülkesi için pilot yetiştirecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün istikbal göklerdedir öngörüsü ile adımları atılan THK'ya bağlı üniversite 4 farklı fakülte bulunuyor. Buna göre Çin'de bulunan bir şirket ile yapılan sözleşmede 20 yıl içerisinde 100 binden fazla ihtiyaç bulunan pilot personel ihtiyacının giderilmesi için personeller THK Üniversitesinde eğitim alacaklar.

THK ÜNİVERSİTESİNDE YÜZLERCE PİLOT YETİŞECEK!

THK Üniversitesi 2011 yılından beridir öğrenci yetiştirerek havacılık sporlarının tanıtılması eğitimler verilmesinde önemli görevler sürdürüyor. THK Üniversite heyet başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu yeni açıklamasında dünyanın pek çok ülkesine görev yapmak üzere pilot yetiştireceğiz diyerek müjdeli haberi verdi. Çin gelecek hedeflerinde 20 yıl içerisinde 7 bin uçak alımı yapılacağını buna göre havacılık sektörü için 1 trilyon kaynak aktarılacağı ifade edildi. Yeni alınacak uçaklarda görevlendirilecek 200 bin ve daha fazla sayıdaki pilot adayları THK üniversitesinde yetişecekler. 2 Havayolu firması ile mutabakat imzaları atıldı.

KAPTAN PİLOT MAAŞLAR;

Çin’de bulunan hava yollarında kaptan pilot, 2. Pilot ve kokpit ekibinde yer alan personellerin ne kadar maaş aldıkları belli oldu. Airbus 320 tipi uçak kaptanları, 25 bin dolar maaş ve mesai başı 350 dolar. B757-767 kaptanları  24 bin dolar ve mesai başı 200 dolar. A320 kaptanları yaklaşık 16 Bin dolar ve mesai başında 225 dolar ücret. B747-400 uçak kaptanları ise 11 bin 200 dolar ile aylık 3 bin dolar maaş yıllık olarak artış gösteren aylık ücretler A320 kaptanları ise 328 bin dolar ücret alıyor.

THK ayrıca yeni açıkladığı sıcak balon pilotu alımlarında başvurular devam ediyor. Başvurular 25 Ağutos tarihine kadar devam edecek. İlana başvurular için tıklayın.

İŞİN OLSA