Türkiye genelinde 18 Ağustos 2020 Tarihi itibari ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığına bağlı İŞKUR üzerinden tecrübe şartı ile ya da tecrübesiz 62481 işçi memur ve personel alımı yapılacak. İŞKUR üzerinden 2020 yılının en fazla açık sayısına ulaşıldı. Mart ve Nisan aylarında 15 bine kadar inen açık iş sayısı 47 bin artarak Bugün 62 bin seviyesine geldi. Eğitim şartlarında herhangi bir mezuniyeti bulunmayan adayların da başvuru yapabileceği çok sayıda alım bulunuyor. Bu kadrolardan bir tanesi beden işçisi pozisyonudur. 13136 beden işçisi 1441 temizlik işçisi ve 1261 dikiş elemanı alımı yapılacak.

EN ÇOK ALIM YAPILAN KADROLAR;

Büro memuru kadroları da adayların herhangi bir okuldan eğitimlerinde tamamlanması ile başvuru yaptığı yoğun olarak talep gördüğüm meslek dallarından bir tanesidir. Ön muhasebeci kadrosunda 1116 büro memuru kadrosunda kadrosunda 109 büro yönetimi ve sekreterlik alanda ise 108 olmak üzere çok sayıda büro personel alımı yapılacak.

Satış danışmanı kadrosunda 1114 kaynakçı 1083 şoför 967 servis elemanı 954 Turizm ve Otelcilik elemanı 936 konfeksiyon işçisi 876 olmak üzere binlerce eleman alımları için başvurular devam ediyor.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların En az 18 yaşını doldurmuş olmaları, okur yazar ya da eğitim düzeyinde en az ilköğretim mezunu olmaları, tecrübe şartlarını taşıyor olmaları,  mesleğin gerektirdiği sağlık şartlarını, Vardiyalı çalışma şartlarını, şehirler arası seyahat şartlarına, askerlik şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular İŞKUR üzerinden yapılabilecek. Adayların ilanları  https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresi üzerinden erişebilecekler. İlan sıralamasını unvan bazında sıralayarak arama yapabilirsiniz.

İŞİN OLSA