Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü boş kontenjanların doldurulması için her sne personel alımı yapmaktadır. Türkiye İş Kurumu ile de anlaşma yapan TCDD eski hükümlü personel alımı da yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü alım yapacağı boş kontenjanları tespit ettikten sonra bildiri yayınlamakta ve alınacak olan pozisyonlar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır.

Kimler Alınacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Peki kimler alınacak;
Yayınlanan bildiriye göre Aydın ili için TCDD bir eski hüküm yemiş personel, Afyonkarahisar ili için bir engelli personel, Kars ili için bir engelli personel ve Konya ili için 2 personel alımı yapacak. Yayınlanan bildirilere göre TCDD toplamda 5 personel alımı yapacak. 

Eski hüküm yemiş personel alımında adayın Cumhuriyet Savcılığından eski hüküm yediğine dair belgesi bulunması gerekmektedir. Adaylar askerlikleri hakkında da belgeler sunmalıdır. Tüm pozisyonlar için adaylardan öğrenim belgeleri ve ikametgah adresleri istenmekte olup engelli personellerin engelli olduklarına dair belgeyi de sunmaları gerekmektedir.

Alınacak olan her pozisyon için farklı nitelikler ve farklı okulların istenilen bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir. Sizde bu kadrolar için başvuru yapmak, detayları öğrenmek ve nitelikler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıda yer alan resmi bildirileri inceleyebilirsiniz.

Resmi Bildiri - 1
Resmi Bildiri - 2
Editör: TE Bilisim