Haziran ayı itibari ile kamuya yapılacak olan personel alımlarından biri de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilecek olan uzman yardımcısı alımı olup özellikle adaylar tarafından merakla beklenen alıma başvurular 8 Haziran’da başlıyor. Bu tarihten itibaren adaylar 19 Haziran 2020 tarihine kadar başvurularını sürdürecek olup ilgili alıma ilişkin diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Başvuru Şartları Neler?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek olan alımda adayların sağlaması gereken birtakım başvuru şartları bulunmakta olup bu şartlar şu şekilde ifade edilmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesinde yer alan genel şartları taşımak, en az dört yıllık lisans eğitimi veren aktüerya, istatistik, matematik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, ilgili KPSS puan türünde belirlenen taban puan ve üzeri puan almış olmak, YDS'den en az (D) düzeyinde puan almak veya buna denk başka bir belgeye sahip olmak başvuru şartlarının sağlanması istenmektedir.

Başvuru Şekli

İlgili ilana başvurmak isteyen adayların E-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav) adresinden 08 Haziran 2020 tarihinde başlayıp 19 Haziran 2020 tarihi mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Adaylar T.C. kimlik numaraları ile e-devlete giriş yaparak SosyalGüvenlik Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu" nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurmak sureti ile başvurularını “onayla” diyerek tamamlamaktadır.

Sınav Konuları ve Detaylar

Yazılı sınava hak kazanan adaylar kurumun sitesinde ilan edilecek olup sınav, Ankara ilinde 12 Temmuz 2020 tarihinde Saat: 10.00'da test usuldeyapılacak olup sınava girmeye hak kazanan adayların sınav yerleri Kurum internet(www.sgk.gov.tr) adresinden ilan edilecektir.Adayın sınavda, kimliğini açıkça ispat edebileceği nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veyapasaport gibi belgelerin birini yanında bulundurması zorunludur.Yazılı sınav sonuçları www.sgk.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Editör: TE Bilisim