Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 12.000 sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

12 BİN PERSONEL ALIMI:

Bakanlığıa 12 bin personel alımı için kadr odağılımı yayımlandı. Yayımlanan duyuruya göre, Biyolog, Çocuk Gelişimci, Dl ve Konuşma terapisti, D,yetisyen, Ebe Fizyoterapist, Hemşire, ;İş ve Uğraşı terapisti, Odyolog, Perfüzyonist, Psikolog, Sağlık Fizikçisi, Sosyal Çalışmacı ve Sağlık teknikeri kadrolarına toplamda 12 bin kişilik kadro için personel alımı yapıalcak.

ALIMLAR TERCİH KILAVUZU İLE YAPILACAK!

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımını Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi Başkanlığı üzerinden yapacak olup, başvurular tercih kılavuzu ile yapılacak. Söz konusu tercih kılavuzu 07 Ağustos 2019 tarihi Çarşamba günü ilan edilecek. İlgili duyuru ÖSYM 'den öğlenden önce gelebilir ve adaylar tercihlerine başlayabilirler. Tercih işlemleri ÖSYM üzerinden araya bayramın girmesi ile tercih işlemleri için süre biraz uzun. Bu bağlamda adaylar tercih işlemlerini en geç 21 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılması gerekmeketdir.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR ?

ÖSYM üzerinden alımı yapılacak 12 bin personel alımı için adaylar tercih işlemlerini yapabilmeler için ÖSYM tarafından verilen banka hesaplarına ödeme yapılmaktadır. 2018 yılında tercih ücretleri 15 TL idi ancak bu yıl bir çok sınavda ve merkezi yerleştirme de ücretlerin 20 TL olduğu görülmektedir. Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı için de tercih ücretleri 20 TL olacağını düşünüyoruz. u konuda detaylar ve yatırılacak bankalar Tercih Kılavuzu Yayımlandığında öğreneceğiz. 

Söz konusu resmi gazete'de yayımlanan duyurunun tamamnına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.