Sağlık Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyon ve nitelikler 5 bin 298 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacğaını belirtti. Söz konusu ilan öncelikle Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlandı ve başvuru kılavuzu açıklandı. Yayımlanan ilanda başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağı açıklandmıştı. İlgili ilan için başvurular başladı. Bu haberimizde sizlere başvuru hakkında detaylı bilgiler veriyor olacağız. İşte detaylar.

ALIM POZİSYONLARI NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı 5 bin 298 kişilik boş kadro ile Engell, Sürekli işçi ve Eski Hükümlü işçi personel alımı yapacaktır. Buna göre Sağlık Bakanlığı 431 Engelli işçi, 1276 Eski Hükümlğ işçi ve 3 bin 591 Sürekli işçi alımı yapılacak. 

Sağlık Bakanlığı Engelli, Eski Hükümlü ve Sürekli işçi pozisyonları ile, İnşaat Boyacısı/ Boyacı, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Marangoz ve Temizlik görevlisi pozisyonlarında alım yapılacak.

İLGİLİ POZİSYONLARA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı engelli, Eski hükümlü ve Sürekli işçi pozisyonlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi üzerinden yapmaları gereklidir. Buna göre adaylar, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx  adresine girerek açılacak sayfadan ilgili ilanlara ulaşabilirler. Öncelikle bütün ilanlara ulaşmak için İŞKUR sayfasını aççıyoruz. Ardından İşyeri Ünvanı kısmında SAĞLIK BAKANLIĞI yazıyoruz. İşyeri Türü penceresini ise Kamu olarak seçiyouz. Tüm ilalar açılıyor.

Ayrıca alım ilanlarını, Sürekli işçi, Eski hükümlü ve Engelli olarak ta bölebiliriz. Bunun için, Kişisel Durum penceresine, Engelli, Eski Hükümlü veya Normal olarak seçmemiz yeterli olacaktır.

Sonrasında ise başvurularınızı üyelik girişi yaparak yapabilirsiniz. Veya İŞKUR sayfası üzerinden E-Devlet şifresi ile de giriş yapabilirsiniz. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Sağlık Bakanlığı başvuruları İŞKUR üzerinde 04 Eylül 2018 tarihi itibari ile başladı. Adayara başvuru yapabilmeleri için en fazla 10 günlük süre verildi. Buna göre adaylar başvurularını en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekemktedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların ilgili pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibariyle en az ilköğretim mezunu olmak, Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri , Eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylardan durumunu gösteriri belgeye sahip olmak ve ilanın tam metninde belirtilen suçlardan mahkum olmamış olmaları ve 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan 1,4,5,6,7 ve 8 inci maddelerindeki nitelikleri taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacaktır.

İlgili ilan hakkında meydana gelecek gelişmelerden haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı Başvuru Sayfası: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx