İŞKUR üzerinden verilen ilanla birlikte, Sağlık Bakanlığı eski hükümlü olanlar için farklı pozisyonlarda istihdam etmek ve topluma kazandırmak için, toplam 1276 personel alacağını duyurdu. Bununla birlikte, farklı ilanlara başvurular yaparak, aranan şartları yerine getirmeniz sonucunda, Sağlık Bakanlığı’nda çalışma şansını elde edebilirsiniz.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Olacak?

Sağlık Bakanlığı’nın eski hükümlüler için yayınladığı ilana göre; 51 Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, 11 Marangoz, 11 Kaynakçı, 49 İnşaat Boyacısı ve bin 154 temizlik görevlisi olarak alım gerçekleştirecek. Alanınız varsa veya direkt olarak temizlik görevlisi görevinde istihdam edilmek istiyorsanız, sizlerde başvurularınızı bu sayılara göre gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru Şartları Neler?

Başvuru yapabilmeniz için, terör veya vatana ihanet suçları, cinsel istismar ve yüz kızartıcı birçok suç haricinde eski hükümlü olmak, 18 yaşından büyük olmak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, alanına göre Kamu Hak ve Hizmetlerinden mahrum olmamak gerekmektedir. KPSS şartı aranmaksızın istihdam edilecek olmasıyla birlikte, başvuracağınız pozisyonlara göre yeterlilikler de istinebilir.

Nereden Başvuru Yapabilirim?

Başvuru yapabilmek için, İŞKUR E-Şube sistemine giriş yaptıktan sonra, Sağlık Bakanlığı iş ilanları arasından Eski Hükümlüler için verilmiş ilanlara başvuru yapabilir, detayları da inceleyebilirsiniz.