PTT' ye memur alımları ne zaman yapılacak? PTT kamu personeli alımı hangi kadrolara alım yapacak, ilanların yayımlanma tarihleri ve adayların bilmesi gerekenlere kısaca göz atalım:

Yapılan daha önceki açıklamalarda PTT bünyesine 55 bin personel alımı yapılacağı ifade edilmiş, bu alımların peyder pey gerçekleştirileceği, kamuoyuna ilanlarla alakalı bilgilendirmelerin aktarılacağı söylenmişti. PTT' nin personel ihtiyacının karşılanması noktasında her yıl düzenli olarak alımların yapılması bekleniyordu. Henüz bu alımlarla alakalı yeni bir açıklama yapılmadı, ayrıca PTT kuruluşu olan PTTPAL bünyesine yapılan bir alım da yayımlandığı gibi yayından kaldırılarak, personel alım süreci ertelendi. Konuya ilişkin PTTPAL tarafından yapılan açıklamada, bu alımların geçici bir süre ertelendiği, kurumun mevcut personel kadrosunun hesaplanması, şubelerine yönelik süreçlerin analiz edilmesi ve çalışmaların tam anlamıyla tamamlanmasının ardından ilana yeniden çıkılacağı aktarıldı.

Hangi kadrolara alımlar yapılacak? Açıklama geldi mi?

PTT için yeni personel alımlarına dair herhangi bir açıklama gelmedi. Daha önceki alımlardan yola çıkarak, alımların yapılacağı kadroları öngörmek mümkün. Bu kadrolar; gişe ve büro görevlisi, tekniker, mühendis, uzman yardımcısı, avukat, postacı, mimar şeklinde aktarılabilmektedir. Elbette bu kadrolar daha önceki alımlarda ilana çıkılan kadrolardır, yeni ilanda da bu kadrolar üzerinden alımların yapılacağı öngörülmektedir. Bu ilanlarla alakalı yayımlanma, alım tarihi gibi bilgilendirmeler sağlanmış değil. Bizler isinolsa.com ekibi olarak, Nisan-Mayıs ayları arasında bir duyurunun gerçekleşeceğini düşünmekteyiz. Bahsi geçen memur alımı süreci için bir gelişme yaşandığında, isinolsa.com mobil uygulamalarımızla sizlere bildirim gönderiyor olacağız.

Uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.